Biatlonová sezona odstartovala v Östersundu. Užijte si přímé přenosy závodů s Radiožurnálem Sport

2. prosinec 2023, aktualizováno

Dlouhé měsíce čekání jsou u konce a v sobotu 25. listopadu odstartovala nová biatlonová sezona, která pro tuzemské reprezentanty vyvrcholí mistrovstvím světa v Novém Městě na Moravě. Kolotoč závodů startuje ve švédském Östersundu a u všeho podstatného po celou sezonu bude i Radiožurnál Sport, který všechny závody odvysílá v přímém přenosu. První zastávku Světového poháru pro vás bude ze severu Evropy komentovat reportér Miroslav Lenc.

Největší českou nadějí na velké úspěchy zůstává Markéta Davidová, stálice Michal Krčmář zkusí zabojovat s elitou i po těžkém virovém onemocnění, které prodělal během přípravy. Na první závody nové sezony trenérský štáb nominoval ještě Lucii Charvátovou, Jessicu Jislovou, Terezu Vinklárkovou a Terezu Voborníkovou, mezi muži pak Krčmáře doplní Mikuláš Karlík, Jonáš Mareček, Jakub Štvrtecký a Adam Václavík.

Čtěte také

Na předsezonní tiskové konferenci navíc vedení Českého biatlonu představilo novou identitu, nového hlavního partnera, ale také plány na důležitou sezonu, která má stěžejní bod v podobě domácího mistrovství světa. A jak si týmy poradí s bezfluorovými vosky?

Přinášíme vám program závodů na Světovém poháru ve Švédsku.

Rozpis závodů:

Sobota 25. listopad, 12.30: Smíšená štafeta dvojic

Sobota 25. listopad, 14.50: Smíšená štafeta

Neděle 26. listopad, 11.20: Vytrvalostní závod žen

Neděle 26. listopad, 14.30: Vytrvalostní závod mužů

Středa 29. listopad, 15.20: Štafeta žen

Biatlonistky Tereza Voborníková, Jessica Jislová, Markéta Davidová a Lucie Charvátová skončily šesté ve štafetovém závodě Světového poháru v Östersundu. Český tým figuroval ještě v polovině závodu na druhém místě, po trestném kole Davidové a dalších dvou Charvátové se ale propadl. Vyhrály Norky před domácími Švédkami a Němkami.

Čtvrtek 30. listopad, 15.20: Štafeta mužů

Čeští biatlonisté Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Jonáš Mareček a Adam Václavík skončili desátí ve štafetě v Östersundu. Dominovali favorizovaní Norové, kteří ve Světovém poháru mužskou štafetu ovládli již podeváté za sebou. Češi se vyhnuli trestnému kolu, ale ztráceli v běhu.

Pátek 1. prosinec, 14.45: Sprint žen

Českým biatlonistkám sprint Světového poháru ve švédském Östersundu nevyšel. Nejlepší byla se třemi trestnými koly sedmatřicátá Markéta Davidová. První individuální vítězství vybojovala Francouzka Lou Jeanmonnotová, která porazila o 8,5 sekundy Karolinu Knottenovou. Třetí skončila další Norka Juni Arnekleivová.

Sobota 2. prosinec, 14.45: Sprint mužů

Neděle 3. prosinec, 14.00: Stíhací závod žen

Neděle 3. prosinec, 16.00: Stíhací závod mužů

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás