Biatlonista Karlík sahal ve vytrvalostním závodě po medaili. Nakonec ale obsadil až 31. místo

Biatlonista Mikuláš Karlík měl v olympijském vytrvalostním závodě životní šanci. Na první třech položkách neudělal ani jednu chybu a kdyby to zopakoval i v poslední, běžel by v závěrečném okruhu o stupně vítězů. Po třech chybách na poslední střelbě ale nakonec obsadil až 31. místo. „Už jsem toho měl plné zuby. Nikdy jsem takhle vepředu nejel, takže mi to stouplo do hlavy a přemýšlel jsem nad tím. V posledních třech kolech to bylo těžké,“ popisuje dvaadvacetiletý biatlonista. 

Na start dalšího závodu se Mikuláš Karlík postaví v sobotu 12. února v 10:00. Přímý přenos celého závodu uslyšíte na Radiožurnálu Sport, na Radiožurnálu pro vás chystáme zpravodajské vstupy.

Nenechte si ujít olympijskou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

autoři: Jan Suchan , vla
Spustit audio

Související