Australian Open: Po úspěšné pětisetové bitvě se Jiří Lehečka raduje z postupu do prvního velkého osmifinále

Na rozhovor chtěl stát, ještě cítil nohy po vítězné pětisetové bitvě. Tenista Jiří Lehečka porazil Brita Camerona Norrieho 6:7, 6:3, 3:6, 6:1 a 6:4 a poprvé v kariéře postoupil do osmifinále grandslamového turnaje. Kdo Lehečkovi pomůže s přípravou na osmifinálového soupeře? V Melbourne si s českým tenistou povídal krátce po utkání reportér Radiožurnálu Sport Jaroslav Plašil. Poslechněte si celý rozhovor.

Jirko, jaké jsou pocity po postupu do osmifinále Australian Open?

Pocity jsou krásné. Moc si to užívám, pořádně mi nedochází, co to znamená pro moji kariéru. Možná je to zatím dobře, protože se soustředím na další zápasy, které mě tady čekají. Cítím se dobře i po fyzické stránce, ještě mě čekají regenerační procesy. Jsem rád, že jsem těžký zápas zvládl, pět setů se nikdy nevyhrává snadno. Uvidíme, co přinesou další dny.

Zápas byl hodně intenzivní a měl spoustu krásných výměn. Co si z něj budete nejvíc pamatovat?

Asi se nedá říct jedna specifická výměna, ale tenis byl opravdu na vysoké úrovni. Myslím, že plno důležitých stavů jsme odehráli velice dobře. Ať už to bylo v pátém setu, kdy jsem mu utekl o jeden brejk, nebo to, jakým způsobem si ho on vzal zpátky. Doopravdy jsme oba sami sebe dotlačili k tomu nejlepšímu možnému výkonu. A já jsem se jen utvrdil v tom, že když hraju dobře, je jedno, kdo tam stojí. Vždycky mám šanci.

Čtěte také

Po nešťastném prvním setu a ztraceném tiebreaku jste se zvednul a doservírovával jste dobře rozehrané sady. Jak si myslíte, že vás tento zápas mentálně posunul, když jste se do něj takto vrátil?

Určitě mě posunul strašně moc. Pamatuji si, že když se mi dřív něco takového nevyvedlo, bylo to na mě třeba ještě dva až tři gemy znát. Teď jsem se z toho rychle oklepal a ihned prolomil Cameronův servis, i když je třeba zmínit, že to byl jeden z jeho nejhorších gemů za celý zápas. Pak jsem byl schopný si ten set doservírovat, určitě byla to vzpruha a naděje, že zápas nekončí po prvním setu. Hraje se na „best of five“, není co řešit.

Nechci vám brát emoce z dohraného zápasu, ale v osmifinále vás čeká Félix Auger-Aliassime. Váš deblový parťák Alex Molčan s ním hrál hodně nadějný zápas, proberete to spolu?

Určitě, zítra spolu máme s Alexem trénink, rozhodně se s ním o tom pobavím. S Augerem-Aliassimem jsem jednou trénoval, trochu o sobě víme. Myslím, že to bude dobrý zápas, hrajeme docela podobnou hru. Moc se na to těším.

autoři: Jaroslav Plašil , rej
Spustit audio

Související