Znovu Nagano! Užijte si rekonstrukci největšího úspěchu českého hokeje

22. únor 2023, aktualizováno

Radiožurnál Sport ve spolupráci s Radiožurnálem přichystal akci Znovu Nagano, která se konala na den přesně 25 let od slavného hokejového finále. Ze záznamu si můžete poslechnout Speciál Radiožurnálu Sport, ve kterém si můžete připomenout nejvýraznější okamžiky hokejového turnaje.

Zážitky, záznamy, vzpomínky, ale i setkání s aktéry slavného hokejového olympijského triumfu v Naganu se snad nikdy neomrzí.

Český rozhlas proto přichystal velkou akci v Cinema City Nový Smíchov v Praze. Dvouhodinová talkshow obsáhla rekonstrukci úspěchu národního týmu zlatého Nagana od příjezdu na olympijské hry až po oslavy na Staroměstském náměstí. Historické záběry ze zápasů komentovali František Kuna a Adam Weidenthaler.

Moderátorských rolí se na pražském Smíchově zhostili Lucie Výborná a Jan Pokorný. Na jejich dotazy odpovídali Slavomír Lener, Roman Čechmánek, David Moravec, Liběna Hlinková, Martin Procházka, Robert Reichel a Josef Beránek.

„Zlomilo se to asi před čtvrtfinále, kdy už na týmu byla obrovská koncentrovanost. Hodně z nás zažilo velký neúspěch ze Světového poháru, kde jsme byli vypískaní v Praze," vzpomínala brankářská dvojka tehdejšího českého týmu Čechmánek.

Čtěte také

„Chemie v týmu byla výborná už na letišti, byla strašná sranda. Bylo dobře, že v týmu byli kluci z NHL, kteří s našimi soupeři hráli, byli jsme více otrkaní a nebáli jsme se,“ popisoval Reichel.

„Byl jsem nesmírně dojatý. Poslední dvě minuty jsem byl strašně nervózní a když zápas skončil, rozbrečel jsem se a pak nevím, co bylo dál. Pamatuji si jen, jak jsem prosil kolegu, aby to dojel, že to nezvládnu,“ vzpomíná na finálový zápas tehdejší komentátor Českého rozhlasu Miroslav Augustin.

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás