Vysílání prvního sportovního rádia v Česku odstartovalo výstřelem z pistole

21. květen 2021

Radiožurnál Sport navazuje na dlouhou tradici sportovního vysílání. I ji připomene slavnostní program, který si můžete pustit ze záznamu.

Nová digitální stanice navazuje na 97 let starou tradici sportovního vysílání v Českém rozhlase. Radiožurnál Sport bude vysílat denně od 6:00 do 24:00, ve zbylých hodinách bude přebírat program Radiožurnálu.

„Pořady a zprávy o sportu jsou v rozhlasovém vysílání jedny z nejoblíbenějších a nejposlouchanějších, proto věřím, že vysíláním nové stanice Radiožurnál Sport uděláme radost všem sportovním fanouškům a že si stanice velmi rychle najde své publikum,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Nové tváře i návrat legend

Každý všední den si na nové stanici budete moct poslechnout rozhovory osobností s jejich hosty. Ve zcela nové moderátorské roli se ve vlastní talkshow představí přední čeští sportovci a herci. Vysílání zahájíme pořadem Páteční finiš Kateřiny Neumannové, která si jako svého hosta pozvala někdejšího hokejového brankáře Dominika Haška.

Od 15:15 pak určitě nevynechte přímý přenos úvodního utkání české hokejové reprezentace na mistrovství světa v lotyšské Rize. Český tým se na ledě postaví ruským hráčům. Ze stadionu v Rize budou zápas komentovat Petr Kadeřábek, František Kuna a David Procházka.

Kromě přímých přenosů se posluchači mohou těšit také na návrat legendárních pořadů S mikrofonem za hokejem a S mikrofonem za fotbalem, které nedílně patřily k vysílání Českého a Československého rozhlasu.

Podívejte se na slavnostní zahájení

Vysílání jsme zahájili slavnostně, za přítomnosti generálního ředitele Českého rozhlasu René Zavorala i šéfa Zpravodajství Jana Pokorného. Program mimo jiné připomněl slavnou minulost sportovního zpravodajství v Československém a Českém rozhlase a představil tváře Radiožurnálu Sport.

Co přejí nové stanici nejlepší čeští sportovci? A která rozhlasová legenda zahájí vysílání digitální stanice Radiožurnál Sport? Podívejte se na záznam slavnostní zahájení, které jsme vysílali živě na našem webu a sociálních sítích.

autor: and

Související

Sledujte nás