Vrchol tuzemské beachvolejbalové sezony v pražském Ládví. Radiožurnál Sport vysílá z republikového šampionátu

1. září 2023

Závěrečný turnaj letošní české beachvolejbalové národní tour bude opět po 2 letech hostit pražský Beachklub Ládví. Diváci se mohou těšit na nejlepší české hráče Ondřeje Perušiče, Davida Schweinera, Barboru Hermannovou a Marii Sáru Štochlovou. Na Ládví se sejde 16 nejlepších párů a Radiožurnál Sport bude u toho. Na místě máme reportéry, kteří budou do vysílání Radiožurnálu Sport.

Na uplynulém Mistrovství Evropy ve Vídni, musel kvůli zranění nahradit Ondřeje Perušiče odchovanec Beachklubu Ládví Tadeáš Trousil. Bohužel však jejich společná cesta turnajem skončila ve druhém kole play-off, když nestačili na mladý švédský pár Åhman/Hellvig, a umístili na se na děleném 9. místě.MČR budu hrát s Perunem. Měl by být po zranění už zpět a po Elitu v Hamburku nás bude čekat právě turnaj na pražském Ládví. Na každý domácí se turnaj se těšíme a máme pocit, že se rok od roku konkurence zvyšuje, takže o dobré soupeře nouze nebude. Klíčová bude naše hra na ztrátě, protože nepochybuji, že by naše obrana nefungovala,“ říká David Schweiner.

V ženské kategorii hájily české barvy ve Vídni Barbora Hermannová / Marie Sára Štochlová a Miroslava Dunárová s Danielou Resovou. Dvojice Hermannová a Štochlová bohužel ve třech setech nestačila v prvním kole play-off na litevský pár Paulikiene/Raupelyte a jejich cesta turnajem skončila na děleném 17. místě. „Na turnaj se moc těšíme, myslím, že spolu favoritky turnaje bude určitě pár Dunárová/Resová, kterým se podařilo na Evropě ve Vídni uhrát top 10 výsledek, ale třeba i Svozilová/Neuschaferová, vicemistryně Evropy do 22let,“ říká k turnaji Marie Sára Štochlová a dodává „myslím, že můžu mluvit za obě, když řeknu, že bychom letos rády společně získaly mistrovský titul.“

Poslouchejte nás od 1. do 3. září po celý den a z vrcholné akce tuzemské beachvolejbalové sezony vám nic neunikne.

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás