Tenistka Strýcová se po mateřské pauze vrací na kurty. První turnaj odehraje v Madridu

Tenistka Barbora Strýcová oznámila, že se po mateřské pauze vrátí na kurty na turnaji v Madridu na přelomu dubna a května. Odehraje několik turnajů včetně Wimbledonu a US Open po boku Sie Su-wej z Tchaj-wanu a pak se definitivně rozloučí s kariérou. Zároveň hodlá nastoupit i ve dvouhře. Uvedla to v rozhovoru pro Radiožurnál Sport.

Báro, oznámila jste, že se na tenisové kurty vrátíte na turnaji v Madridu. Jde o plnohodnotný návrat, nebo se pouze rozloučíte s kariérou, tak jak jste si přála?

Spíše to bude rozloučení na kurtech mých oblíbených turnajů. Sice antuka nebyla moje oblíbená, ale už trénuji delší dobu a chci někam vyjet a vyzkoušet si, jak to bude fungovat s malým. Madrid pro mě byla dobrá volba. Následovat bude Řím a ještě bych ráda odehrála travnatou sezonu a ráda bych se ukázala i v Praze.

Roland Garros nemáte v plánu?

Ne, protože jsem si na speciální ranking mohla vybrat jen dva Grand Slamy. Vybrala jsem si Wimbledon a US Open.

Jak dlouho jste hledala spoluhráčku, když máte omezené možnosti turnajů?

Jelikož hraju znovu se Su-wej, tak to obtížné nebylo. Ona také rok nehrála, takže zkusíme návrat spolu. Uvidíme, jak nám comeback vyjde, ale věřím, že to bude fungovat.

Plánujete obnovit společnou tenisovou chemii až v Madridu, nebo se ještě před turnajem potkáte třeba v Praze?

Už jsme se o tom bavily a předběžně jsme domluvené, že Su-wej před Madridem přiletí na pár dní do Prahy. Chceme si na sebe zase zvyknout, dva roky odtrhnutí budou znát. První dva turnaje budou spíše testem, protože na antuce začínám trénovat tento týden. 

Nechá vás malý Vincent trénovat v klidu?

Bez maminky a tchyně by to rozhodně nešlo. Většinou mi malého pohlídají. Jinak je to náročné především v plánování, protože se plánuje na minuty. Odpočinek není skoro žádný, ale tak to prostě je. Bude to složité, jiné, ale malý mi rozhodně dává energii. I když je to mazec, tak jsem ráda, že ještě uvidí mámu hrát.

Nepřemýšlela jste, že pokud by výsledky v nadcházejících turnajích byly nad očekávání, i o pokračování kariéry?

Nepřemýšlela. Chci se vrátit takovým způsobem, abych byla konkurenceschopná holkám v singlu i deblu. Nevím, co mám očekávat. Hlavně se musím znovu dostat do zápasového rytmu. Nemyslím si, že kdyby nám to případně šlo a dostávaly jsme se do posledních kol, že budu hrát dál. Chci být hlavně s dítětem, teď se mnou bude pár měsíců cestovat, a už to bude složité. Hlavní kariéru už mám za sebou, nyní už to chci jen dobrým způsobem ukončit v hlavě. 

autoři: Filip Šedivý , rej
Spustit audio

Související