Světový pohár ve sportovním lezení se vrací do Prahy. Buďte u toho s Radiožurnálem Sport

1. červen 2023

Už v pátek 2. června začne na pražské Letné světový pohár ve sportovním lezení. Na závody by měla dorazit kompletní světová špička včetně českého reprezentanta Adama Ondry. Naposledy se světový pohár v boulderingu v Česku konal v roce 2007. U této akce samozřejmě nebude chybět Radiožurnál Sport a díky reportértce Barboře Dvořákové uslyšíte všechno podstatné, co závodní víkend přinese.

V Praze se bude závodit v boulderingu, což je disciplína, kdy se leze na krátkých koordinačních nebo technických cestách bez jištění a bez lana. 

V pátek program začíná v 9.00 kvalifikací mužů i žen. V Praze bude kompletní světová špička i s hvězdným Adamem Ondrou, ale také s Albertem Gínezem Lopézem, Japoncem Narasakim nebo objevem letošní sezony Mejdi Schalckem, který ovládl oba letošní světové poháry v boulderingu. V ženách bude Česko spoléhat především na Elišku Adamovskou.

Čtěte také

V sobotu je na programu semifinále a vše vyvrcholí nedělním finále. 

Organizátoři na Letné očekávají až 3000 diváků, ale kapacita Leténské pláně rozhodně není ještě vyčerpána. Pořadatelé mimo závody fanouškům slibují i bohatý doprovodný program pro širokou veřejnost, různé přednášky a workshopy. Na místě budou i horolezci Jan Trávníček a Radek Jaroš, kteří mají připravenou přednášku a autogramiádu.

Poslouchejte od pátka do neděle Radiožurnálu Sport a dozvíte se nejen o tom, jak se daří českým reprezentantům. 

Spustit audio

Související

Sledujte nás