Světluška rozsvítí Prahu! Otevře Kavárna POTMĚ a do tmy vyběhnou tisíce běžců

30. září 2021

Světluška, projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, pokračuje ve štafetě Nočních běhů. Další v pořadí je Praha, běh se zde uskuteční 30. září na Výstavišti ve Stromovce od 20.00. Registrace na místě bude probíhat už od 17.30. Součástí vstupenky je pro každého účastníka sportovní vak a dle vlastního výběru buď běžecká čelenka, nebo čelovka. 

Sportovní sešlost letos oslaví 10. narozeniny, a tak součástí narozeninového programu před startem v Praze bude i novocirkusové vystoupení uměleckého dua Bratři v tricku a pěvecké vystoupení Michala Hrůzy.

Běžci v Praze budou mít na výběr z kratšího 2,8 kilometrového, nebo delšího 4,5 kilometrového okruhu. Není přitom nutné běhat, trasu lze klidně jen projít. Vítáni jsou zájemci všech věkových kategorií, kteří chtějí podpořit dobrou věc. Registrovat se mohou také firmy, které podpoří své zaměstnance ve sportovních aktivitách, a každým zakoupeným startovným přispějí do sbírky Světluška.Do běhu se opět zapojí zrakově postižení sportovci, které Světluška již 19 let podporuje v aktivním životě.

Kavárna a doprovodný program

Na pražském Výstavišti bude v den Nočního běhu na návštěvníky čekat kompletní světluščí zážitek. Ve stejném termínu zde totiž kotví také Kavárna POTMĚ, která byla minulý týden součástí festivalu Svět knihy. Dveře pro zájemce má otevřené od 23. do 30. září.

Ve stejném termínu na Výstavišti zakotví také Kavárna POTMĚ

Kromě autentického zážitku a setkání s těžce zrakově postiženými kavárníky nabízí kavárna každý den doplňující program. Hosté si tak užijí například degustaci Vína pro Světlušku, vystoupení cimbálové kapely, autorská čtení, představení audiohry pro nevidomé. Na místě je také možnost vyzkoušet si pomůcky ke čtení i ty, které usnadňují život zrakově postiženým doma, ve škole či zaměstnání.

V rámci sportovního dne 25. září byla k dispozici na vyzkoušení tandemová kol a další sportovní výbavy pro nevidomé a slabozraké.

autor: vla | zdroj: Nadační fond Českého rozhlasu Světluška
Spustit audio

Sledujte nás