MS v hokeji: Všechny zápasy české reprezentace vysílá Radiožurnál Sport živě. Podívejte se, kdy se hraje

2. červen 2021

Výhra nad Slovenskem rozhodla, že české hokejisty ve čtvrtek čeká čtvrtfinále proti Finsku. Utkání přineseme živě na Radiožurnálu i Radiožurnálu Sport.

Všechny zápasy českého týmu na mistrovství světa v Rize můžete díky našim komentátorům na stadionu poslouchat na Radiožurnál Sport v digitální kvalitě.

Kromě zápasů našich reprezentantů ale uslyšíte na nové stanici i ostatní zápasy z obou skupin. Komentovat je pro vás budou přímo z Rigy naši zkušení redaktoři Petr Kadeřábek, František Kuna a David Procházka. Z Prahy se navíc bude o pravidelné vstupy starat čtyřnásobný mistr světa a olympijský vítěz Martin Procházka.

Zápasy české reprezentace na MS 2021

Čtvrtfinále:

3. 6. od 19:15 Finsko - Česko (1:0).

Základní skupina:

1. 6. od 15:15 Slovensko – Česko (3:7)
31. 5. od 15:15 Česko – Dánsko (2:1)
29. 5. od 11:15 Česko – Velká Británie (6:1)
27. 5. od 19:15 Švédsko – Česko (2:4)
24. 5. od 19:15 Česko – Bělorusko (3:2)
22. 5. od 19:15 Česko – Švýcarsko (2:5)
21. 5. od 15:15 Rusko – Česko (4:3)

Radiožurnál Sport vám také přinese ohlasy hráčů a trenérů, reportáže ze zákulisí šampionátu a návrat pořadu S mikrofonem za hokejem. Zažijete s námi i atmosféru takzvaných bublin, ve kterých budou muset hráči po čas mistrovství kvůli pandemii koronaviru žít.

Ukončí Češi dlouhé čekání na medaili?

Čeští reprezentanti získali poslední medaili na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku v roce 2012. Od té doby se jim nepodařilo získat ani jeden cenný kov. O motivaci tedy nemají nouzi. Letošní mistrovství světa je ale v mnohém jiné než ty předchozí.

Soupiska českého týmu: 

Brankáři: Petr Kváča, Šimon Hrubec a Roman Will.

Obránci: David Musil, Ondřej Vitásek, Libor Hájek, Filip Hronek, Michal Moravčík, David Sklenička, Libor Šulák, Andrej Šustr a Lukáš Klok.

Útočníci: Matěj Blümel, Tomáš Zohorna, Radan Lenc, Adam Musil, Matěj Stránský, Michael Špaček, Robin Hanzl, Lukáš Radil, Jakub Vrána, Filip Zadina, Jakub Flek, Filip Chytil, Jan Kovář, Dominik Kubalík, Jiří Sekáč a Jiří Smejkal.

Do posledního zápasu v kvalifikační skupině A proti Slovensku nastoupila česká hokejová reprezentace už s jistotou účasti ve čtvrtfinále. Tam ji posunula pondělní výhra Ruska nad Švédy. Dobrý výsledek z utkání se Slováky české hokejisty posunul na třetí místo v tabulce. To ale podle trenéra Filipa Pešána není to nejdůležitější, hlavní totiž bylo zlepšit výkon před vyřazovacími boji.

„Pořád cítím, že od toho týmu chci daleko víc. Jsou kluci, kteří hrajou skvěle a jsou vítězové a jsou hráči, kteří jsou mladších ročníků a musí se naučit být těmi vítězi. Znamená to zablokovat střelu, vyhodit kotouč z pásma, jít brzo střídat, zaclonit střelu před bránou. Všechna práce, která oku fanouška unikne, je ale pro tým strašně důležitá. Bez těchto věcí se z mladých hráčů lídři nestanou,“ vysvětlil Filip Pešán.

Jak nás naladíte?

Nenechte si ujít skvělou hokejovou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

autor: vla
Spustit audio

Sledujte nás