Staněk: Plzni jsem dal maximum a Slavia je novou výzvou. Mám radost, že se nám teď hodně daří

Vzácným hostem čtvrtečního vydání Desítky Pavla Horvátha byl reprezentační gólman a fotbalista pražské Slavie Jindřich Staněk. Jak často sleduje anglický fotbal? Jak si získával sebevědomí v dresu Viktorie Plzeň a jak vnímal přesun do Slavie? Jak moc se v mládí věnoval rapu? Vzpomene si na debut v reprezentačním dresu? Poslechněte si celý rozhovor s osmadvacetiletým brankářem v oblíbené fotbalové talkshow.

Jak to bylo s tvým odchodem z Plzně a přestupem do Slavie?

Cítil jsem, že potřebuji změnu udělat. Plzni jsem dal maximum, co šlo. Prioritou bylo angažmá v zahraničí, ale nakonec se ozvala Slavia. Řekl jsem si, že i ve Slavii můžu něco dokázat a bral jsem to jako výzvu. Cítil jsem i to, že moje potřeba v Plzni už nebyla taková, jak bych si představoval.

Jak vzpomínáte na období, kdy jste jako mládežník vyrazil do světa a fungoval v Evertonu?

Bylo to neuvěřitelné. Odjel jsem tam na týdenní stáž a hned mě hodili do tréninku s A-týmem. Po stáži mi bylo oznámeno, že o mě bude zájem, v sedmnácti letech jsem tam šel v poslední den přestupového období. Bydlel jsem u jedné paní ještě s třemi klukama, tak to byl také zážitek. Byl jsem pryč z domova a velká zkušenost. Od sedmnácti let jsem tak opustil rodinné zázemí a sbíral zkušenosti.

Jak složité bylo pro Staňka přestěhovat kočky při přesunu z Plzně do Prahy? Proč se jeden z jeho kocourů jmenoval „Baroš“? Jak je na tom Pavel Horváth s domácími mazlíčky? Jaký sport si nejčastěji reprezentační brankář pustí doma na televizi? Poslechněte si ve fotbalové show.

Související