Štafeta biatlonistek se po devíti letech dočkala bronzu ze Soči. ‚Euforie už není stejná,‘ říká Landová

Za zvuků olympijské hymny a ovací vyprodané Vysočina Areny převzaly bývalé biatlonistky Gabriela Soukalová, Veronika Vítková, Jitka Landová a Eva Puskarčíková v Novém Městě na Moravě v sobotu dodatečně bronzové medaile ze štafety z olympijských her v Soči 2014. Přestože novinářům řekly, že emoce z úspěchu nemohou být po devíti letech stejné, za uspořádanou akci byly vděčné a užívaly si ji.

Ocenění se při ceremoniálu dočkali i členové tehdejšího realizačního týmu.

„Určitě mohu říct, že přišla alespoň částečná satisfakce. Jsem moc ráda, že si tu medaili můžeme převzít právě tady v Novém Městě na Moravě. Neumím si představit lepší příležitost, při které bychom ji mohly jinak přebírat. Je to pro nás krásné. Nevím jak holky, ale pro mě je to top areál a srdcovka celé mé kariéry,“ uvedla Soukalová.

Medaile biatlonistkám předali místopředseda Českého olympijského výboru (ČOV) pro mezinárodní vztahy Roman Kumpošt a prezident České biatlonové unie Jiří Hamza.

Předseda ČOV Jiří Kejval se nemohl zúčastnit ze zdravotních důvodů. Biatlonistky se takto pohromadě sešly poprvé od roku 2016.

„Je pravda, že jsem byla už těch pár let taková mrzutá a naštvaná. Pořád přemýšlíte, co by bylo kdyby a o co vše jsme přišly. Mám ale hroznou radost a cením si, že ČOV a svaz to pro nás dělají. Může tu být i naše rodina. Po devíti letech však ty euforické stavy už nejde napodobit,“ řekla Landová.

autoři: Radiožurnál Sport , nov , rej
Spustit audio

Související