Šance je vždycky, ale bude to těžké, popisuje Jágr vyhlídky českých hokejistů před zimní olympiádou

V neděli 8. srpna skončila letní olympiáda v Tokiu a česká výprava si z Japonska odveze 11 medailí. „Bylo to zajímavé. Víme, jak ta olympiáda byl úspěšná. Chtěl bych pogratulovat našim sportovcům. Opravdu skvěle reprezentovali naši zemi,“ říká v Olympijském speciálu Radiožurnálu Sport hokejista Jaromír Jágr.

V Japonsku se olympiáda konala už dříve. V roce 1998 tam čeští hokejisté zaznamenali skvělý úspěch, kdy ovládli hokejový turnaj. Co legendě českého ledního hokeje naskočí, když se řekne Nagano? „Neskutečný úspěch. V té době nám to ještě nedošlo. Jeli jsme tam jako nikdo. Nikdo nám nevěřil. Byl to turnaj století. Na druhou stranu Ivan Hlinka to vybral výborně,“ vzpomíná.

Dominik Hašek a Jaromír Jágr po návratu z OH v Naganu 1998

Už za šest měsíců by měly odstartovat další olympijské hry – tentokrát zimní v čínském Pekingu. Momentálně se ale mluví o tom, jestli se vůbec budou konat a jestli se na hokejovém turnaji představí i hráči z NHL.

„Pokud by tam byla časová prodleva a karanténa tři týdny, tak nevěřím tomu, že by na to majitelé kývli. I tak je pro ně problém přerušit NHL. Všechno se posouvá a minimálně dva roky to vezme, než se NHL dostane do časů, jako to bylo vždy,“ popisuje Jaromír Jágr.

Jak na Kladně funguje práce s dětmi? V kolika letech je nejlepší začít s hokejem? Co hokejistům chybí, aby se dotáhli na Kanadu nebo Rusko? Do kdy bude hrát hokej? Poslechněte si celý rozhovor!

Související