Remízový král fotbalové ligy si v nadstavbové části zahraje jen skupinu o udržení. Co chybí letošnímu Jablonci?

Fortuna liga se blíží k závěru základní části a severočeský Jablonec okupuje příčky, na které nebyl v posledních letech tým kolem trenéra Petra Rady zvyklý. Nedělní remíza proti Zlínu v rámci 28. kola Jablonec definitivně poslala do skupiny o udržení. Ve fotbalovém magazínu Radiožurnálu Sport se pokusí důvody problémů odhalit bývalý profesionální hráč Jablonce Jakub Podaný a fotbalový reportér Jan Suchan. Poslechněte si, proč se Severočeši potácí ve spodní části tabulky!

Jablonec za 28 odehraných kol nastřílel nejméně gólů ze všech účastníků české nejvyšší fotbalové soutěže - pouhých 21. A pyšnit se může spíše nelichotivým označením remízový král. Hned čtrnáctkrát se svěřenci trenéra Petra Rady o body dělili se soupeřem, i proto se Jablonec drží až na 12. místě tabulky Fortuna ligy.

Jedním z důležitých faktorů letošního neúspěchu týmu je, že nedokáže utkání překlopit na svoji stranu. V minulé sezoně jsme také v mnohých utkáních tahali za kratší konec, ale rozdíloví hráči třeba jako Ivan Schranz dokázali zápasy zvrátit. Nyní se klukům delší dobu nedaří, jsou pod dekou a budou rádi, že sezona skončí a oni zůstanou v lize,“ srovnává dvě nejbližší sezony bývalý hráč Jablonce Jakub Podaný.

Uškodil Jablonci fakt, že se v podzimní části sezony soustředil na zápasy v pohárové Evropě? Co říká Jakub Podaný na emotivní výstupy trenéra Petra Rady? Jak moc ovlivňují aféry funkcionáře Miroslava Pelty jablonecký fotbal? Poslechněte si fotbalovou debatu v našem Speciálu Radiožurnálu Sport!

autoři: Martin Minha , Jan Suchan , rej
Spustit audio

Související