Postup mě těší, ale chyběl mi větší hlad po výhře. Fanoušci byli úžasní, říká trenér Slavie Trpišovský

18. srpen 2023

Fotbalisté Slavie se můžou těšit na poslední předkolo Evropské ligy. A budou doufat, že v něm zažijí podobnou atmosféru jako v Košicích, kde uhráli postupovou remízu 1:1 s Dniprem. Ze šesti tisíc fanoušků jich zhruba polovina podporovala právě pražský klub.

Už při nástupu na rozcvičku se museli fotbalisté Slavie cítit skoro jako v Edenu a při zápase to bylo ještě lepší. „Klobouk dolů, že nás fanoušci přijeli podpořit i přes takovou dálku. Cítil jsem se jako doma, za což jim patří velký dík,“ říká pro Radiožurnál Sport střelec jediného gólu Slavie v zápase Václav Jurečka.

V Košicích žije hodně Ukrajinců, je to navíc zhruba sto kilometrů od hranic této země, ale o atmosféru se starali hlavně fanoušci s červenobílými symboly. Kolem tisícovky jich dorazilo společným vlakem, další do Košic vyrazili po vlastní ose.

„Je neskutečné, že ve všední den jsme měli téměř domácí prostředí. Jsme fanouškům moc vděční. Mrzí mě, že jsme si víc neřekli o vítězství, i když proti nám stál dobrý a technický soupeř. Těší mě, že jsme postoupili, ale fanoušci si hlavně v prvním poločase od nás zasloužili větší zaujetí a hlad po výhře,“ vysvětluje trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Navzdory ne úplně ideálnímu výkonu fanoušci hráče odměnili potleskem, skandováním i tradiční děkovačkou. Další zahraniční výlet si můžou příznivci fotbalové Slavie naplánovat na poslední srpnový čtvrtek, kdy v závěrečném předkole Evropské ligy nastoupí český tým v polském Lublinu proti ukrajinské Zorje Luhansk. 

autoři: Jan Suchan , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás