Pondělí 14. února

14. únor 2022

Snowboardistka Šárka Pančochová soutěží v Pekingu hned ve třech disciplínách. Zaboduje v pondělí v big air? A jak si povedou čeští krasobruslaři, bobisté nebo skokani na lyžích? Poslouchejte Radiožurnál Sport a nic z českých úspěchů vám neunikne.

Poslouchejte Olympijský speciál! Startuje každý den od 16:30 na Radiožurnálu Sport a v repríze na Radiožurnálu od 19:00. Jeho součástí jsou rozhovory s našimi reportéry v Pekingu, reakce českých sportovců, nejzajímavější události dne a rozhovory se sportovními legendami. Tentokrát se s Janem Pokorným bavil bývalý skokan na lyžích František Jež.

  • Krasobruslení - volné jízdy tanečních párů 

Sourozencům Taschlerovým se volný tanec v rytmech tanga podařil a k cestě o jedno místo vzhůru jim pomohlo i zaváhání Poláků Natalie Kaliszekové a Maksyma Spodyrijeva, kteří upadli při závěrečné zvedačce. Mladí čeští tanečníci při olympijské premiéře výrazně vylepšili 22. místo z loňského mistrovství světa. S Pekingem se krasobruslaři rozloučili 16.místem. 

  • Snowboarding - Big Air ženy 

Snowboardistka Šárka Pančochová absolvovala třetí pokus o postup do pekingského finále, ale ani v disciplíně Big Air se jí nedařilo. Od účasti mezi elitou byla tentokrát nejblíže, ale konečné 14.místo bohužel znamenalo až druhou nepostupovou příčku.

„Jsem spokojená. Je dobré si odjet triky, které člověk chce a potom ať se děje vůle boží,“ popisuje s nadhledem svoje vystoupení snowboardistka.

  • Skoky na lyžích - soutěž družstev muži 

Čtěte také

Čeští skokané na lyžích Roman Koudelka, Čestmír Kožíšek, Viktor Polášek a Filip Sakala si účast ve druhém kole soutěže družstev nevybojovali. Polášek, který na olympijských hrách strávil většinu času na izolačním pokoji, zahájil české působení skokem dlouhým 108 metrů. Podobně nevýrazné výkony předvedli i ostatní Češi - Kožíšek skočil 109 metrů, Koudelka 107,5 metrů a Sakala pouhých 101 metrů. Součet výsledků nestačil na lepší než deváté místo, což znamenalo první nepostupovou příčku. Závod ovládlo družstvo Rakouska před Slovinci a Němci.

  • Boby - dvojbob muži 

Čtěte také

Jediný český dvojbob na zimních olympijských hrách v Pekingu ve složení Dominik Dvořák Jakub Nosek drží po prvních dvou jízdách dvanácté místo. V ledovém korytě zapsalo české duo součet časů 1:59,94 minuty. Za průběžným vedoucím Němcem Friedrichem doplněným kolegou Margisem ztrácí přes vteřinu a půl. O medailích i konečném pořadí definitivně rozhodnou zbylé dvě úterní jízdy. Podaří se Čechům proklouznout do vysněné desítky?

Spustit audio