Petra Kvitová: V posledním gamu mě dojali diváci a vybavily se mi všechny vzpomínky na turnaj

24. květen 2022

V Paříži zažila už skoro všechno, co se dalo, radost z dobrého výsledku, pláč po nezdarech, emotivní návrat po těžkém zranění i odstoupení z turnaje. Nyní tam tenistka Petra Kvitová dosáhla na 30. výhru. Na prestižní French Open vyrazil i reportér Radiožurnálu Sport, který bude po celou dobu turnaje připravovat exkluzivní rozhovory s českými hráčkami. Jaký vstup do turnaje zažila Petra Kvitová? Jaké vzpomínky má na Roland Garros? Poslechněte si celý rozhovor!

Petra Kvitová si v úvodním kole grandslamu poradila se soupeřkou z Maďarska Annou Bondarovou 2:0 na sety. V prvním setu česká hráčka už prohrávala 2:5, ale dokázala se vrátit a zvítězit první sadu v tiebreaku. Druhý set už byl jednoznačnou záležitostí 34. hráčky žebříčku, když soupeřku rozdrtila 6:1. Ve středu v 11:00 narazí Kvitová v dalším pokračováním turnaje na Australanku Dariu Saville.

Jaký to byl pro vás dnes zápas?
Byl to zvláštní zápas, protože od rána střídavě pršelo, takže všechno bylo hektické. I na konci zápasu to vypadalo na déšť, ale stihla jsem to. Byla jsem ztuhlá, nepohybovala jsem se nejlépe, ona teď na antuce hraje dobře a dnes dobře podávala, což mě nešlo. Možná mi i paradoxně pomohlo, že mě v první setu brejkla a já se musela dostat do rytmu. Otočit zápas ze stavu 2:5, to jsem dlouho nezažila a ještě vyhraný tie-break, to si snad zapíšu do deníčku. Pak jsem jela na takové uvolněné vlně, ona více kazila, ale jsem každopádně ráda.

Fanoušci byli hodně slyšet, jak se vám hrálo před místním publikem?
Diváci byli hrozně blízko a já občas slyšela, co si povídají, takže to bylo fajn. Bylo tu i dost Čechů a i cizinci mi fandili, to bylo hrozně hezké a v posledním gamu mě to trochu emocionálně dostalo.

Stihla jste to ale ještě před deštěm. Když ještě vzpomenu vašich 30 výher, tak tady byla i vaše první v hlavní soutěži, že?
Ano a pak jsem prohrála. Je to takový zajímavý grandslam, jednou jsem musela skrečovat, odhlásit se kvůli ruce, pak tu byl můj comeback, pak jsem v semifinále plakala... Mám tady na ten turnaj hrozně moc vzpomínek.

V úvodním kole turnaje se zadařilo Karolíně Plíškové, která 2:1 na sety předčila Francouzku Andrianjafitrimovou, Kateřina Siniaková zdolala 2:0 na sety Chorvatku Martičovou, Karolína Muchová 2:0 na sety porazila Francouzku Monnetovou, stejným poměrem předčila Marie Bouzková Rusku Gasanovou. Naopak s turnajem se rozloučila Barbora Krejčíková, která podlehla 1:2 na sety s Francouzkou Parry. Velkou premiéru v hlavní soutěži grandslamového turnaje má za sebou sedmnáctiletá Linda Nosková, která prohrála s favoritkou Raducanu 1:2 na sety.

Během celého turnaje situaci ohledně českých tenistek sonduje reportér Jaroslav Plašil. Poslouchejte naše vysílání a nic podstatného z prestižního grandslamu Vám neuteče!

Spustit audio

Související

Sledujte nás