Na trenérskou lavičku Chelsea usedá Graham Potter. Jak se mu zadaří v londýnském velkoklubu?

9. září 2022

Z úcty k panovnici Alžbětě II., která zemřela ve čtvrtek ve věku 96 let, bude odložen kompletní víkendový program Premier League. I tak se moderátoři Martin Minha a Jan Pěruška s fotbalovým expertem Petrem Mikolandou baví o aktuálních tématech, které rezonují anglickým fotbalem. Šokoval je konec trenéra Thomase Tuchela na lavičce londýnské Chelsea? Proč se Liverpoolu nedaří? Poslechněte si aktuální díl pořadu S mikrofonem do Anglie.

Chelsea je po šesti odehraných kolech Premier League v tabulce na šestém místě a v prvním zápase základní skupiny Ligy mistrů překvapivě podlehla 0:1 Dinamu Záhřeb. To odnesl kouč Thomas Tuchel koncem na střídačce londýnského klubu. Jak to vypadá s jeho nástupcem?

Nový manažer Graham Potter je v hodně těžké situaci, protože doposud dokázal nejvýše vytáhnout Brighton na deváté místo v Premier League. Tři roky pracoval s týmem a dostal tam potřebný čas. S tím se určitě v Chelsea nespokojí a jde o to, co s ním podpisem pětiletého kontraktu vedení zamýšlí. Tady Potter nebude mít rok čas poskládat si mužstvo. Nejtěžší prací pro něj bude vyjít s kabinou a s hráči, kteří mají vysoké ego. V Chelsea se musí vyhrávat každý zápas. Zároveň nabídka od takového klubu se prostě neodmítá,“ tvrdí o příchodu manažera Pottera fotbalový expert Petr Mikolanda.  

V Londýně podepsal sedmačtyřicetiletý bývalý stratég švédského Östersundu či Swansea City smlouvu na pět let. Ve svém fotbalovém životopisu se může pochlubit i tím, že s týmem Östersundu zvítězil v zápase Evropské ligy na půdě Arsenalu.

Kdo po odchodu manažera Pottera do Chelsea usedne na lavičku Brightonu? Proč se Liverpoolu nedaří? Kdy se budou dohrávat zápasy, které se odložily kvůli úmrtí královny Alžběty II.? O víkendu se na ostrovech hrát nebude, i tak je aktuální díl pořadu S mikrofonem do Anglie nabitý zajímavými tématy. Užijte si ho s trojicí fotbalových nadšenců.

autoři: Martin Minha , rej
Spustit audio

Související