Na trati jsem se cítila opravdu úžasně. Sjezdovka byla skvěle připravená, přiznává po 85. výhře ve Světovém poháru Shiffrinová

28. leden 2023

Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová potvrdila roli favoritky a v prvním závodě Světového poháru ve Špindlerově Mlýně zvítězila ve slalomu. Před Němkou Lenou Dürrovou zvítězila o 60 setin. Třetí skončila Švýcarka Wendy Holdenerová. Nejlepší českou závodnicí v cíli byla 21. Martina Dubovská. Jak se Shiffrinová cítila na trati a jak vzpomíná na předchozí starty ve Špindlerově Mlýně? Poslechněte si celý rozhovor.

Je to skvělá sjezdovka, skvěle připravená. Mám na tohle místo speciální vzpomínky, vždyť tady nejezdím tak často. Kdysi jsem tu jela první závod ve Světovém poháru. Naposledy v roce 2019 se mi tady dařilo, teď zase. Cítila jsem se opravdu úžasně,“ řekla americká lyžařka Mikaela Shiffrinová.

Sedmadvacetiletá závodnice zvítězila pojedenácté v sezoně, popáté ve slalomu. V něm má ve Světovém poháru na kontě už 52 výher a pokud v neděli přidá další, vyrovná 86. prvenstvím v seriálu absolutní Stenmarkův rekord ze 70. a 80. let.

Jedinou českou reprezentantkou, která se probojovala do 2. kola, byla Martina Dubovská. V něm si díky osmému času o sedm příček polepšila. Za vítězkou zaostala na 21. příčce v součtu obou jízd o více než tři sekundy. Jejím sezonním maximem je desáté místo.

V neděli 1. kolo slalomu startuje v 9:15. Poslouchejte v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport.

Spustit audio

Související

Sledujte nás