Krčmář cítí ve smíšené štafetě šanci na dobrý výsledek. Ve dvojici ho doplní Voborníková

16. únor 2023

V mix štafetě byli čeští biatlonisté v úvodu světového šampionátu pátí, nyní je v Oberhofu na programu smíšená štafeta dvojic. Trenéři do boje vysílají dvojici Tereza Voborníková a Michal Krčmář. Sportovní ředitel Rybář i český reprezentant Krčmář v rozhovoru pro Radiožurnál Sport řekli, že cítí šanci na dobrý výsledek. Závod startuje v 15.10 a v přímém přenosu ho na naší stanici budou komentovat Jan Suchan a Miroslav Lenc.

Kolem 45 000 lidí většinou fandí na povánoční akci, při které je připraven krátký běžecký okruh. Obzvlášť důležitou roli tak hraje střelba. Už dvanáctkrát to okusili i čeští biatlonisté. 

Jednou s Evou Puskarčíkovou, podruhé s Gabrielou Soukalovou, obsadil Ondřej Moravec druhé místo. Michal Krčmář s Markétou Davidovou skončili v předloňském koronavirovém ročníku bez fanoušků v Ruhpoldingu třetí.

Ve Světovém poháru a na mistrovství světa to v závodech smíšených dvojic tak slavné není. Češi se z osmnácti pokusů jen třikrát vešli do elitní desítky. Nejlepším výsledkem bylo šesté místo.

„Samozřejmě chceme bojovat o přední příčky. Při troše štěstí a pokud na střelnici prodají, co mají natrénováno, tak se tady kvalitní výsledek dá zajet,“ říká sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář.

Společně s trenéry nechává Rybář odpočívat Markétu Davidovou, kterou trápí hlasivky a horší běžecká forma. Místo ní poběží Tereza Voborníková s Michalem Krčmářem.

„Je to štafeta, děje se tam spoustu věcí. Bude tam deset, dvanáct týmů, které budou o medaili bojovat. Šance tam vždy je,“ tvrdí zkušený český reprezentant.

Největšími favority závodu bude norská dvojice Marte Olsbuová-Roeiselandová a Johannes Thingnes Bö.

Závod smíšených dvojic startuje v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport v 15.10. Radiožurnál ze závodu nabídne reportážní vstupy.

autoři: Jan Suchan , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás