Kolotoč biatlonových závodů pokračuje v rakouském Hochfilzenu. Buďte u toho s Radiožurnálem Sport

9. prosinec 2022

Druhou zastávkou Světového poháru v biatlonu je tradičně rakouský Hochfilzen, kde mají ale netradičně problémy se sněhem. Jak si s tím poradí servisní tým? Od 8. do 11. prosince jsou na programu závody ve sprintu, stíhací závody a štafety. Po úspěšném vstupu do sezony v Kontiolahti se čeští biatlonisté chtějí znovu pohybovat na předních příčkách výsledkových listin. V Rakousku vše sleduje reportér Jan Suchan. Poslouchejte přímé přenosy závodů na Radiožurnálu Sport.

Do Hochfilzenu odcestovali čeští biatlonisté v dobré náladě, protože při úvodním podniku v Kontiolahti skončili ve štafetě na páté pozici, což v týmové soutěži znamenalo nejlepší umístění za poslední dva roky. Navíc výraznou zásluhu na výsledku měl i nejmladší člen reprezentace Jonáš Mareček.

Čeští biatlonisté přiletěli do Rakouska už v pondělí, využili charterový let Mezinárodní biatlonové unie. Realizační tým přijel v úterý, kamion ve středu v brzkých ranních hodinách. Sestava zůstává stejná jako v Kontiolahti. K týmu se už připojil i střelecký trenér mužů Matt Emmons, který ve Finsku chyběl.

Ve sprintu, kterým začíná ve čtvrtek 8. prosince ve 14:10 program závodů v Hochfilzenu, nejlepšího výsledku z českého týmu před týdnem v Kontiolahti dosáhla Markéta Davidová, když doběhla na dvaadvacátém místě. Z mužů byl nejlepší dvaatřicátý Michal Krčmář. V Hochfilzenu se pokusí tyto výsledky určitě vylepšit. Po úvodních sprintech jsou v Rakousku o víkendu v plánu stíhací závody a štafety.

Program SP v Hochfilzenu

8. 12. – 14:10 – sprint žen
9. 12. – 13:45 – sprint mužů
10. 12. – 11:30 – stíhací závod žen
10. 12. – 13:40 – štafeta mužů
11. 12. – 11:30 – štafeta žen
11. 12. – 14:15 – stíhací závod mužů

V rakouském Hochfilzenu nebude chybět ani náš reportér Jan Suchan. Ve vysílání Radiožurnálu Sport se tak můžete těšit na živé vstupy a přímé přenosy z druhé zastávky Světového poháru. Začínáme ve čtvrtek 8. prosince ve 14:10 sprintem žen. Tak si nás nalaďte a držte palce českým reprezentantům.

autoři: Miroslav Lenc , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás