Když ladí spojení závodník - trenér, je to polovina úspěchu. Jak to vidí chodec a jak jeho trenér?

11. březen 2022

Osmnáctiletý student jilemnického gymnázia, chodec Jaromír Morávek je svěřencem Ivo Pitáka. Ke společnému rozhovoru si je pozval redaktor Pavel Petr. 

Můžete být mistrem republiky, ve světě se ale přesvědčíte o tom, že to vůbec nic neznamená. Chodec Jaromír Morávek to zjistil na vlastní kůži. Jeho trenéra Ivo Pitáka to prý nezaskočilo. Oba si k rozhovoru pozval Pavel Petr. Ptal se nejen na vzájemnou spolupráci, ale i na to, jak se vzájemně vidí?

„Naše setkání zorganizovala jeho maminka, poslala mi v té době spíš ´janka´, který ani pořádně nevěděl, co che. Řekl bych, že od 15 do 18 let byl nucenej poměrně rychle dospět, dneska je to úplně jinej člověk,“ popsal setkání s Jaromírem Morávkem Ivo Piták.

V čem se udála ta hlavní změna v Jaromírově přístupu? Čím trenéra Pitáka zaujal, co ho přesvědčilo, aby mu dal šanci? A jak vidí své začátky u svého trenéra Jaromír? Znal ho už dříve? Poslechněte si jejich vzájemné hodnocení nejen sportovní spolupráce.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.