Karolína Muchová se na tenisové kurty vrátila na turnaji v Miami. Po vyřazení krajanky Martincové si poradila i s Kanaďankou Fernandezovou

25. březen 2022

Po více než půlroční pauze bez tenisu se na kurty vrací Karolína Muchová. Definitivně se zbavila bolestí břišního svalu a zažívá velmi povedený návrat. Co česká tenistka říká o konci kariéry Bartyové, podpoře fanoušků a drsných podmínkách pro návrat, na které se snažila dopředu připravit? Nejen o tom si s Karolínou Muchovou povídal reportér Radiožurnálu Sport Jaroslav Plašil.

Semifinalistka loňského Australian Open a dvojnásobná wimbledonská čtvrtfinalistka Karolína Muchová zvládla už dva zápasy na silně obsazeném turnaji WTA v Miami. Po těsné výhře nad krajankou Terezou Martincovou si poradila i s finalistkou loňského US Open Kanaďankou Fernandezovou, kterou svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy porazila 6:4, 7:6.

Proč zvolila Muchová pro svůj restart po zranění právě turnaj v Miami? „Už jsme tady podle mě 12 dní, kdy jsme sem jeli na přípravu. Volba padla na Miami, protože teplo bude přívětivější pro břicho a záda, s kterými jsem měla problémy. Turnaj jsme nechávali tak nějak napospas, ale vzhledem k tomu, že mě netrápily žádné bolesti, tak jsem nastoupila," říká česká tenistka po postupu do 3. kola.

Z ostatních českých hráček v turnaji již nepokračuje Karolína Plíšková, která skončila na raketě Anny Kalinské z Ruska po setech 3:6 a 3:6. Naopak do 3. kola jako Muchová postupuje Kateřina Siniaková, která vyřadila Britku Emmou Raducanuovou po takřka tříhodinové bitvě po setech 3:6, 6:4, 7:5.

Příjemným překvapením je i vystoupení šestnáctileté Lindy Fruhvirtové, která na svém prvním velkém turnaji kategorie WTA 1000 vyřadila již dvě soupeřky a jednou z nich byla i světová dvanáctka Belgičanka Elise Mertensová. „Pořád si ještě říkám, jestli se to vůbec stalo a těším se na další zápasy. Snažila jsem se soustředit na sebe a hrát svou hru, ale byl to velmi těžký zápas," říká nadšená mladá česká tenistka, kterou v dalším kole čeká souboj s šestnáctou hráčkou světa Běloruskou Viktorií Azarenkovou.

 

autoři: Jaroslav Plašil , rej
Spustit audio

Sledujte nás