Hvězdná posila Radiožurnálu Sport. Novým moderátorem bude cyklista Jiří Ježek

28. leden 2022

Moderátorský tým Radiožurnálu Sport od čtvrtka doplnil nejúspěšnější český sportovec paralympijské historie. Za svou dlouholetou cyklistickou kariéru získal Jiří Ježek šest zlatých medailí na paralympijských hrách a šest titulů mistra světa. Závodil i se zdravými profesionálními sportovci, působil také v zahraničním profesionálním týmu. Na Radiožurnálu Sport bude moderovat v pravidelném proudovém vysílání. „Je to nádherná práce a obrovsky se na to těším,“ říká.

Jiří Ježek není žádným moderátorským nováčkem. Před nástupem do Českého rozhlasu působil jako sportovní moderátor na zpravodajském kanále CNN Prima News. Příchodem na Radiožurnál Sport posílil moderátorský tým, který tvoří bývalí a současní profesionální sportovci – Andrea Sestini Hlaváčková, Kateřina Neumannová, Martin Procházka nebo Vavřinec Hradilek.

„Jsem moc rád, že jsme získali další velkou sportovní osobnost do našich řad. Jiří Ježek byl nejen vynikajícím cyklistou, ale má za sebou už i mnoho moderátorských zkušeností,“ těší se na spolupráci vedoucí sportovní redakce Radiožurnál Sport Miroslav Bureš.

Čtěte také

Trochu gamer a trochu pianista

Na práci v rozhlase se těší i Jiří Ježek: „Dělat sportovní žurnalistiku v Českém rozhlase, to je moje srdeční záležitost. Začal jsem se na to připravovat už před Vánoci, protože je to úplně něco jiného než předtím v televizi. Tam mi všechno připravili kolegové a na mně bylo to už jen na kameru přečíst, tvářit se u toho pozitivně a hezky u toho vypadat.

Práce moderátora proudového vysílání obnáší čtyři až šest hodin denně za mikrofonem. Je to neustálý stres, a navíc si tady pouští i sám písničky. Je to tedy trochu počítačová hra, v čemž nejsem úplně zručný, každou rukou musím ovládat jiný knoflík, takže je to trochu i jako hra na piano. A mezitím se musím snažit mluvit aspoň trochu smysluplně,“ popisuje Jiří Ježek, s čím se musí v nové roli vypořádat.

Spustit audio

Související

Sledujte nás