Hrát NHL doma je sen. Ale druhý gól padl po mé chybě, zápas nemůžu hodnotit pozitivně, říká Kulich

6. říjen 2024

Talentovaný Jiří Kulich má za sebou druhý start v hokejové NHL, a opět to bylo proti New Jersey. Jenže Buffalo ani tentokrát na soupeře nevyzrálo, v pražské O2 areně mu podlehlo 1:3.

„Jsem šťastný, že jsem vůbec mohl hrát, ještě k tomu na přesilovce. Jméno Devils už ani nechci slyšet, hrál jsem proti nim dvakrát a pokaždé prohrál. Doufám, že se naskytne šance, abychom jim to vrátili,“ ušklíbl se Kulich, kterému ale moc do smíchu nebylo.

První pražský duel mezi Buffalem a New Jersey proseděl dvacetiletý útočník pouze na tribuně, podobně jako jeho spoluhráč Lukáš Rousek, a ve druhém byl hned u dvou inkasovaných branek Sabres. I proto po utkání nešetřil sebekritikou.

„Myslím, že druhý gól byl hlavně moje chyba, takže to nemůžu hodnotit pozitivně. Snažil jsem se, abych si zápas užil, ale když jsem udělal chybu, už jsem si to tak neužíval. Ale byl to samozřejmě splněný sen,“ podotkl rodák z Kadaně, který hokejově vyrůstal v Chomutově.

A přestože trenér Buffala Lindy Ruff připustil, že Kulich vypadal v některých fázích utkání nervózně, pochválil jeho kvality. Českého útočníka bude potřebovat. Z úvodních dvou zápasů si totiž minimálně tři forvardi Sabres odnesli zdravotní potíže, a tak se pro Kulicha i Rouska můžou dvířka do NHL zase trochu pootevřít.

autoři: Adam Weidenthaler , klh
Spustit audio

Související