Horváth: Fotbalista musí na hřišti vycítit, co si může k rozhodčímu dovolit. Když to nezvládne, přijde trest

„Spartu dovedl proti Hradci Králové střídmý výkon k vítězství,“ hodnotí nedělní duel Letenských Pavel Horváth. Jak bude tým Slavie trénovat během reprezentační pauzy, když z kádru odcestuje čtrnáct hráčů na reprezentační srazy? Věří, že se ještě Plzeň může zapojit do boje o mistrovský titul? Jak si vysvětluje chování kouče Pardubic Radoslava Kováče v zápase proti Baníku Ostrava? K čemu může trenérovi Haškovi posloužit následující reprezentační sraz?

Proč se momentálně nedaří fotbalistům Pardubic?

Pardubice v zápase proti Ostravě nebyly úplně kompletní, neměly tradiční základní sestavy a když budu hodně střídmý, tak nepřoměnily dvě obrovské šance. Je to podobná situace jako u Českých Budějovic, že tě to udusí a bere energii. A i když není ostravský Baník v extra pohodě, tak ho dokázal zvládnout a vyhrál.

Je při ligových duelech snažší krotit emoce jako trenér nebo to bylo jednodušší v roli hráče?

Když jsem byl hráč, tak to byla úplně jiná doba. V podstatě jsem byl často nejstarší hráč, měl jsem s rozhodčími určitý vztah, protože jsem je znal delší dobu. Také jsem mluvil sprostě, ale dokázal jsem zároveň rozpoznat situaci, kdy jsem si to nemohl dovolit.

Rozhodčí ti při zápase něco dovolí a něco už ne. Ty to musíš vycítit, pokud to nevycítíš, tak bohužel dostaneš kartu. Může se pak stát nepříjemnost.

Spustit audio

Související