Hokejová extraliga pokořila divácký rekord v návštěvnosti prvního kola. Táhla Sparta i Pardubice

18. září 2023

Ačkoliv nebylo ani na jednom zimním stadionu vyprodáno, hlad po hokejové extralize byl na úvod nové sezony znát. Možná i proto stanovili hokejoví fanoušci nový rekord prvního kola, který průměrně sledovalo 6858 fanoušků, dohromady pak 48 tisíc lidí.

„Jsme hrozně rádi za výkon a taky za fantastickou diváckou kulisu na první zápas,“ uzavřel pochvalou fanouškům své hodnocení nový pardubický trenér Václav Varaďa. Na východě Čech přišlo na hokej skoro devět a půl tisíce fanoušků, ještě o trochu víc bylo na Spartě.

I díky domácím zápasům obou týmů, které i v loňské sezoně táhly čísla extraligové návštěvnosti nahoru, se podařil průměr na úvodní kolo navýšit oproti šest let starému rekordu o průměrně více než šest set lidí.

Čtěte také

„Myslím si, že je i pro český hokej dobře, že na něj fanoušci chodí a zvedá se to. Jsem rád, že i takhle venku na Kladně byly skoro čtyři tisíce diváků, takže tu byla skvělá atmosféra,“ hodnotil už po druhém kole útočník Pardubic Tomáš Hyka.

A jako důvod, proč je o hokej v úvodních hracích dnech takový zájem, zmínil i nadcházející mistrovství světa, které hostí Praha a Ostrava. „Myslím si, že určitě a hlavně se vrátilo i plno kvalitních hráčů, liga se zvedla a ukazuje se to. Lidi chtějí vidět dobrý hokej a zatím to tak je,“ řekl Hyka.

Také v příštím extraligovém kole nabídneme fanouškům, kteří se na stadiony nedostanou, všechny zápasy v přímém přenosu, a to na webech iROZHLAS.cz a sport.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas.

autoři: Adam Weidenthaler , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás