Fotbalisté Dynama České Budějovice vstoupí do nového ročníku první ligy s kapitánem Lukášem Havlem

19. červenec 2023 16:44

O víkendu začne nový ročník nejvyšší české fotbalové soutěže. Vylepšit desáté místo se pokusí hráči Dynama České Budějovice, kteří vstoupí do utkání v Uherském Hradišti s novým kapitánem.

Proti Slovácku vyběhne na hřiště s kapitánskou páskou Lukáš Havel. Příprava před startem první ligy byla podle obránce náročná. „Myslím, že jsme poskládali kvalitní tým, a chceme jít do sezony s cílem první šestky. Řekli jsme si to jako tým a věříme si. Jsme kvalitně připravení a ambice jsou nejvyšší,“ komentuje.

Hráči mluví docela odvážně o šesté pozici. Majitel klubu Vladimír Koubek je o dvě příčky opatrnější. Podle něj může velkou roli sehrát příchod Zdeňka Ondráška. „Vidím jeho úlohu na hřišti i v kabině. Je navýsost pozitivní, je to motivátor, absolutní profesionál, který může předat hodně zkušeností mladším spoluhráčům. A já bych byl šťastný, kdybychom skončili v horní polovině tabulky, do osmého místa,“ říká.

Vladimír Koubek si myslí, že diváci si zase přijdou na své. Dynamo chce působit zdravě ofenzivně. „Mužstvo jsme doplnili, myslím, že se projevuje dlouhodobá práce trenérů na herním stylu, který má být atraktivnější, lepší, a tak je logické očekávání lepšího umístění,“ dodává.

Složení týmu přitom ještě není definitivní. Potvrdil to nový sportovní manažer klubu Jan Podroužek. „Má to dvě roviny. Na jednu stranu jsme spokojení s aktuální prací trenérského štábu i kádru, nicméně to složení ještě není kompletní. V příštích týdnech očekáváme doplnění, chceme se dívat po dalších posilách,“ uvádí.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související