Do pěti let by fotbalové Táborsko chtělo do první ligy. Trenér Roman Nádvorník ještě dřív

18. červenec 2023 15:43

Nový ročník fotbalové druhé ligy začne v pátek zápasem Vysočina Jihlava – Opava. Na sezonu se pečlivě nachystal také FC Silon Táborsko. Majitel velmi odvážně mluví o tom, že by chtěl, aby klub do pěti let hrál v nejvyšší soutěži. A co na to říká trenér Roman Nádvorník? Ten je ještě odvážnější. 

„Já doufám, že tam budeme dřív,“ překvapil odpovědí na konkrétní dotaz trenér Roman Nádvorník.

Aktuálně chystá tým na premiéru s Kroměříží a cítí pozitivní energii. „Doplnili jsme to, jak jsme potřebovali a jak jsme chtěli. Nebránil bych se ještě jednomu hráči, ještě to někým z ligy před začátkem sezony pocukrovat, ale jsme spokojeni s tím, jak to máme poskládané,“ popsal.

Novým kapitánem týmu bude Pavel Novák. V Českých Budějovicích nasbíral 249 startů a v historických tabulkách Dynama je v této statistice na druhém místě. Možná i proto má dost zkušeností na to, aby volil opatrnější odpověď. „Tým je kvalitní, doplnil se o dobré hráče. Určitě nechceme mít starosti jako minulý rok, že se budeme plácat někde dole, ale chceme hrát co nejvýš,“ řekl.

Čtěte také

„Loni jsme skončili sedmí, pozici bychom chtěli minimálně obhájit, ale samozřejmě chceme být krůček po krůčku zase lepší. Je to sport, budeme se snažit, ale jestli se to povede, to se ukáže až na hřišti,“ komentoval výkonný ředitel Táborska Martin Vozábal.

Hlad po fotbale v regionu je, přibližuje se dostavba stadionu. A klub v době digitálních technologií myslí i na fanoušky. „Snažíme se maximálně motivovat fanoušky k tomu, aby kupovali permanentky online. Myslím, že fotbal obecně jde nahoru a má velký společenský přesah,“ doplnil předseda správní rady Ondřej Dvořák.

Trenér Roman Nádvorník dělá postupné kroky k tomu, aby vybudoval a stabilizoval kádr pro nejvyšší soutěž. „Máme velice dobrý tým, kabina funguje,“ zmínil. Rád by se brzy posunul mezi elitu. „Skládáme to, musí se to připravit, musí k tomu být stadion, zázemí, ale já věřím, že tam budeme do tří let,“ uzavřel trenér.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související