Euro 2024 živě na Radiožurnálu Sport. Poslouchejte všechny zápasy v přímém přenosu

28. červen 2024, aktualizováno

Čeští fotbalisté končí na Euru už po základní skupině. Po prohře 1:2 s Portugalskem, remíze 1:1 s Gruzií a prohře 1:2 s Tureckem skončili na posledním místě základní skupiny F se ziskem jediného bodu. Přímo z dějiště šampionátu ale i tak uslyšíte všechny zápasy vyřazovací fáze v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport. Laďte nás po celou dobu šampionátu. Vše budou glosovat experti v čele s Pavlem Horváthem.

OSMIFINÁLE

Program vyřazovací části evropského fotbalového šampionátu začne v sobotu v 18.00 v Berlíně zápasem italských obhájců trofeje se Švýcarskem. Večer se pak v Dortmundu utká domácí Německo s Dánskem. Vítězové skupiny F Portugalci nastoupí v pondělí ve Frankfurtu nad Mohanem proti Slovinsku a středeční přemožitelé českého týmu Turci v úterý v Lipsku proti Rakousku.

PROGRAM VYŘAZOVACÍ ČÁSTI MISTROVSTVÍ EVROPY VE FOTBALE 2024 V NĚMECKU:

29. června: 18:00 Švýcarsko - Itálie (Berlín), 21:00 Německo - Dánsko (Dortmund),

30. června: 18:00 Anglie - Slovensko (Gelsenkirchen), 21:00 Španělsko - Gruzie (Kolín nad Rýnem),

1. července: 18:00 Francie - Belgie (Düsseldorf, 21:00 Portugalsko - Slovinsko (Frankfurt),

2. července: 18:00 Rumunsko - Nizozemsko (Mnichov), 21:00 Rakousko - Turecko (Lipsko)

ČESKÉ ZÁPASY NA EURU 2024

  • Středa 26. června, 21.00: Česko - Turecko 1:2

    Čeští fotbalisté v závěrečném třetím utkání skupiny F na mistrovství Evropy v Německu v dlouhém oslabení podlehli Turecku 1:2 a do vyřazovací fáze nepostoupili. Svěřenci trenéra Ivana Haška hráli v Hamburku v klíčovém duelu na turnaji od 20. minuty bez vyloučeného Antonína Baráka a přesilovku v 51. minutě využil Hakan Calhanoglu. V 66. minutě srovnal Tomáš Souček, ale ve čtvrté minutě nastavení se trefil střídající Cenk Tosun.

  • Sobota 22. června, 15.00: Gruzie - Česko 1:1

    Čeští fotbalisté v druhém utkání na mistrovství Evropy v Německu pouze remizovali s Gruzií 1:1 a zkomplikovali si boj o postup ze skupiny F. Jediného nováčka na velkém turnaji poslal v Hamburku v nastavení úvodního dějství do vedení z penalty Georges Mikautadze, v 59. minutě srovnal Patrik Schick, ale otočit stav už svěřenci trenéra Ivana Haška navzdory obrovské střelecké převaze nedokázali.

  • Úterý 18. června, 21.00: Portugalsko - Česko 2:1

    Čeští fotbalisté ve svém úvodním utkání na mistrovství Evropy ve skupině F neudrželi vedení a s jedním ze spolufavoritů turnaje Portugalskem prohráli 1:2. Skóre posledního zápasu úvodního kola základní fáze šampionátu otevřel v 62. minutě v Lipsku Lukáš Provod, ale za sedm minut si dal vlastní branku Robin Hranáč a v druhé minutě nastavení dokonal obrat střídající Francisco Conceicao.

V dějišti šampionátu máme reportéry Mirko Vasiče, Pavla Tylšara, Lukáše Michalíka a Tomáše Petra, takže uslyšíte to nejpodstatnější nejen z dění kolem českého týmu. Zápasy českého týmu nabídne v přímém přenosu kromě Radiožurnálu Sport i Radiožurnál.

Ostatní zápasy uslyšíte na Radiožurnálu Sport, ale i na internetu. Kompletní přehled všech duelů šampionátu a zpravodajství z Eura naleznete na portálu iROZHLAS.cz. Šampionát odstartoval v pátek 14. června duelem Německa proti Skotsku.

Experti a Speciály

Každý hrací den šampionátu máme ve vysílání Radiožurnálu Sport připraveno hodinové Studio ME fotbal, ve kterém se budou střídat fotbaloví experti Pavel Horváth, Václav Kadlec, Horst Siegl a Dušan Uhrin mladší. Hlavním glosátorem Eura bude Pavel Horváth, kterého uslyšíte každý den v 8.40 na Radiožurnálu a v 9.10 na Radiožurnálu Sport.

V úterý 18. června jsme vyrazili s R-streamem za fanoušky do Žlutých lázní v Praze. Od 20 hodin jste slyšeli Studio ME s Pavlem Horváthem před duelem Česka proti Portugalsku, který v Lipsku začíná ve 21 hodin.

V sobotu 22. června máme připravené studio ME a už od 14 hodin si s reportéry Radiožurnálu Sport před duelem Česka proti Gruzii bude povídat expert Václav Kadlec. Klíčové utkání pro české fotbalisty začíná v Hamburku v 15 hodin a na Radiožurnálu Sport ho uslyšíte v přímém přenosu.  

Ve středu 26. června, kdy se rozhodne o tom, zda budou čeští fotbalisté pokračovat na Euru, pro vás máme studio od 20 hodin, ve kterém uslyšíte fotbalového experta Horsta Siegla. Nalaďte si nás a ve 21 hodin si užijte přímý přenos duelu mezi Českem a Tureckem.

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás