Čtvrtek 10. února

10. únor 2022

Oko českého fanouška se bude sedmý den olympiády upírat především na Martinu Sáblíkovou a její závod na pět kilometrů. Do olympijských soubojů se ve čtvrtek chystají také české běžkyně na lyžích a sjezdař Jan Zabystřan.

Poslouchejte Olympijský speciál! Startuje každý den od 16:30 na Radiožurnálu Sport a v repríze na Radiožurnálu od 19:00. Jeho součástí jsou rozhovory s našimi reportéry v Pekingu, reakce českých sportovců, nejzajímavější události dne a rozhovory se sportovními legendami. Tentokrát se s Janem Pokorným bavil bratr sedminásobné olympijské medailistky Martiny Sáblíkové a bývalý rychlobruslař Milan Sáblík.

  • Alpské lyžování - kombinace muži 

Jan Zabystřan měl kombinační závod rozjetý na výbornou. Na sjezdovce The Rock prolétl sjezd jako devátý nejrychlejší a do druhé disciplíny nastupoval s nadějí na životní výsledek. Snažil se o agresivní jízdu, ale v úvodu slalomu podklouzl a závod bohužel nedokončil. Největší lyžařskou všestrannost prokázal vítězný Rakušan Johannes Strolz, který navázal na úspěch svého otce Huberta z Calgary 1988.

  • Běh na lyžích - 10 km klasicky ženy 

Čtěte také

V mrazivém a větrném Pekingu se v individuálním závodě na 10 kilometrů klasickou technikou představilo trio českých běžkyň na lyžích. Nejlepšího výsledku dosáhla Petra Nováková, která se po rozvážnějším začátku rozjela a závod dokončila na 30.místě s téměř tříminutovou ztrátou na norskou vítězku Therese Johaugovou. Podobný rozestup od zlata měla i Kateřina Janatová, která se v cíli spokojila se 34. místem. Na 42. příčce ve výsledkové listině figuruje Petra Hynčicová. Již v pátek 11. února čeká individuální závod kvarteto českých mužů.

  • Rychlobruslení - 5 000 m ženy 

Čtěte také

Martina Sáblíková je nezlomná bojovnice. I přes zdravotní peripetie, které ji provázely během aktuální sezony, se dokázala na vrchol sezony připravit ve fantastické formě. Na její dominantní trati 5000m vybojovala bronzovou medaili. V počtu medailí na zimních olympijských hrách se rychlobruslařka stala nejúspěšnější českou olympioničkou. Navíc na pětce vybojovala cenný kov na čtvrtých hrách v řadě. Česká hvězda zajela čas 6:50,09 minut a nestačila pouze na Nizozemku Schoutenovou, která zajela olympijský rekord 6:43,51 a stříbrnou Kanaďanku Weidemannovou.

Nenechte si ujít olympijskou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

Spustit audio