České biatlonistky vstoupily do nové sezony Světového poháru. Markéta Davidová je průběžně první

29. listopad 2021

Biatlonistka Markéta Davidová zahájila novou sezonu vítězstvím. V úvodním vytrvalostním závodu Světového poháru ani jednou nechybovala na střelnici a druhou Rakušanku Hauserovou porazila o minutu a 17 sekund. Českým biatlonistkám se ale dobře vedlo i ve sprintu – z pěti se čtyři vešly do první třicítky.

Mistryně světa ve vytrvalostním závodě z roku 2021 Markéta Davidová získala ve Světovém poháru v minulé sezoně jen jednu medaili. V té nové se jí to povedlo hned v prvním závodě a díky tomu obléká žlutý dres pro aktuální biatlonovou královnu. „Moc si toho vážím. Každý by si ho někdy v životě rád oblékl,“ myslí si vítězka ankety Biatlonistka roku.

Čtěte také

Kromě Davidové se ale o víkendu ve švédském Östersundu dařilo i ostatním českým reprezentantkám. Jessica Jislová v nedělním sprintu skončila na 18. místě, což je její třetí nejlepšé výkon v kariéře a po závodě mluvila i žlutém trikotu Markéty Davidové. „Dodá to klid celému týmu. I kdyby to byla jediná medaile, tak je to odměna za práci, kterou jsme odvedly. Potvrzuje to, že to děláme správně.“

Tereza Vinklárková ve sprintu dojela na 29. pozici a připsala si nejlepší umístění v kariéře. Markéta Davidová bohužel nezopakovala medaili ze sobotního vytrvalostního závodu a skončila na 15. místě. Nejlépe si ve sprintu vedla Eva Puskarčíková a dojela 11. 

„Říkaly jsme si, že to musíme trochu nakopnout a být lepší než vloni. Jsem ráda, jak to dopadlo. Doufejme, že to bude takhle pokračovat dále,“ popisuje Puskarčíková, která  se do první patnáctky Světového poháru dostala skoro po dvou letech.

Poslouchejte přímé přenosy závodů Světového poháru v biatlonu na Radiožurnálu Sport! Na programu jsou od čtvrtka do neděle. Přímo ve švédském Östersundu je náš reportér Jan Suchan.

autoři: Jan Suchan , vla
Spustit audio

Sledujte nás