Budějovičtí hokejisté hodně spoléhají na kapitána Milana Gulaše, ten je ale v nové sezoně zatím bez bodu

21. září 2023 11:27

Když se řekne hokej a Motor, fanoušci si často vybaví českobudějovickou dvojici Gulaš – Pech. Kapitán Milan Gulaš ale má po dvou zápasech nulu v kolonce vstřelených gólů a další nulu v počtu asistencí. Podle oficiálních statistik vystřelil jen dvakrát na bránu. Na to u něj hokejoví fanoušci z jihu Čech nebyli zvyklí.

Fanoušci na tribunách Budvar arény v Českých Budějovicích rádi zpívají: Milan Gulaš, olé, olé. Jenže jejich oblíbenec zatím nedal v extralize ani jeden gól. Přesto pro marketingového ředitele Tomáše Kučeru zůstává společně s Lukášem Pechem jednou z hlavních tváří celého klubu. „Gulaš – Pech, to je prostě už budějovická klasika,“ říká.

V Budějovicích se zkrátka chodí na Gulaše s Pechem. A marketingové oddělení klubu to samozřejmě vnímá. „Zamýšlíme se nad tím, jak kterého hráče prezentovat, jaké má záliby. Samozřejmě když víme, že Milan Gulaš chová slepice, tak je to vždycky dobré využít,“ prozrazuje Tomáš Kučera.

Čtěte také

Milan Gulaš se cítí lépe, když tíha bodového přínosu a také pozornost médií nestojí jen na něm a Lukáši Pechovi. „Jsem rád, že přišlo víc kluků, kteří jsou zkušenější a dokáží v šatně komunikovat,“ komentuje.

Motor České Budějovice v sezoně 2022/23 jen těsně a vlastně až na poslední chvíli unikl baráži. Příznivci klubu věří, že tato sezona bude o mnoho úspěšnější. „Viděl bych to na vrchní příčky v základní části a pak už je možné všechno.“ „Očekávám lepší výkony než v loňské sezoně.“ „Já si myslím, že nás čeká nejlepší hokejová sezona. Motor je podle mě ve skvělé kondici,“ hodnotí fanoušci.

Budějovičtí hokejisté mají po dvou zápasech na kontě tři body. K tomu, aby klub splnil přání fanoušků, bude určitě potřebovat body také od Milana Gulaše. Výkony týmu můžete sledovat prostřednictvím Českého rozhlasu, který nově přenáší na internetu všechny extraligové zápasy.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související