Do další extraligové sezony vede hokejisty budějovického Motoru nový trenér Ladislav Čihák

10. srpen 2023 11:32

První domácí zápas sehrají ve čtvrtek večer hokejisté Banes Motoru České Budějovice. Do Budvar arény přijede na přátelské utkání finský tým Koko Kouvola. Trénuje se ve vysokém tempu, do další extraligové sezony vstoupí klub s novým trenérem Ladislavem Čihákem.

Ladislav Čihák už hráče sleduje na ledě a skládá osu týmu. Uvažuje o hokejistech v jednotlivých řadách, v souvislostech a také si dokáže představit jejich roli v týmu, třeba obránce Pavla Pýchy, který je odchovancem Motoru a vrátil se právě před touto sezonou. „Zažil jsem ho v Boleslavi, takže vím co od něj čekat, jaké má silné a slabé stránky. On má velmi dobré předpoklady pro čtení hry,“ říká trenér.

A proto s ním může počítat třeba do přesilovek. Pro konstruktivního obránce je hokejové myšlení jednou ze zásadních věcí. „Velmi dobře čte hru na ledě, takže myslím, že výborně doplní mozaiku obrany a je to samozřejmě obránce, se kterým se počítá do přesilových her, ale zase máme jiné obránce, kteří plní funkci na oslabení, a to je stejně důležité,“ dodává Ladislav Čihák.

Útočný projev týmu by měl být úplně jiný než v minulé sezoně. Mix zkušenosti a mládí, tak by se dalo charakterizovat složení útočníků Motoru. O góly by se mělo starat víc hráčů než jen Gulaš a Pech, třeba Ordoš. „Snažili jsme se tým doplnit o hráče, kteří by měli přinést trochu víc produktivity a měli by sbírat body,“ potvrzuje trenér.

V přípravě Motor čekají souboje s finskými, rakouskými a českými soupeři. Podle výčtu hráčů, kteří přišli, se zdá, že jihočeský klub by mohl pomýšlet na zajímavou sezonu. Trenér Ladislav Čihák ale volí opatrnější předpověď. „Musíme si počkat. Jedna věc je papír a druhá realita v sezoně. A další věc je, že když se daří, tak hrají všichni, ale když se nedaří a přijde nějaká série proher, tak se teprve ukáže, kdo je jaká posila,“ uzavírá.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související