Bilancování sezony v Premier League: Rodri tahounem City, odcházení Kloppa nebo bída United

20. květen 2024

Fotbalisté Manchesteru City jsou podesáté mistry anglické ligy. V tabulce Premier League skončili o dva body před Arsenalem. „I když Arsenal získal nejvíc bodů za posledních dvacet let, tak to stejně nestačilo. Nemohl udělat nic moc navíc,“ zamýšlí se Minha. Jaká bude nejvyšší anglická soutěž bez kouče Kloppa? Proč pro Pěrušku byl zápasem sezony duel Bournemouthu proti Lutonu? Kdo byl objevem sezony? Poslechněte si bilancování Premier League v pořadu S mikrofonem do Anglie.

Domácím vítězstvím 3:1 nad West Hamem „Citizens“ stvrdili v posledním kole zisk čtvrtého titulu v řadě, což se svěřencům Pepa Guardioly podařilo v historii Premier League jako prvním. Tomáš Souček a Vladimír Coufal odehráli za poražené celé utkání. Tým City udržel dvoubodový náskok před Arsenalem, který porazil Everton 2:1.

Experti Radiožurnálu Sport Martin Minha a Jan Pěruška v bilancování uplynulé sezony Premier League zabrousí nejen na úspěšné tažení Manchesteru City, ale i na skvělé vystoupení Arsenalu, odcházení Jürgena Kloppa z Liverpoolu nebo tragickou sezonu Manchesteru United.

Proč si Minha myslí, že nejlepším hráčem sezony byl Rodri? Jak finanční tresty pro kluby ovlivnily vývoj soutěže a bitvy o záchranu? Poslechněte si hodnocení sezony 2023/2024 a děkujeme za přízeň během celého ročníku. Znovu se pořad S mikrofonem do Anglie vrátí do vysílání Radiožurnálu Sport 19. srpna.

Spustit audio

Související