Bernando Silva v Manchesteru City převzal tvůrčí roli po De Bruynem, říká Pěruška

18. září 2023

Ve studiu Radiožurnálu Sport rozebrali Martin Minha s Janem Pěruškou zajímavé 5. kolo anglické Premier League. Proč Manchester United neumí na Brighton? Za co se trenér Jürgen Klopp omlouval fanouškům Liverpoolu? Během sobotního hracího dne udělili rozhodčí v zápasech anglických klubů 44 žlutých karet. V jakých problémech je Everton a co si slibuje od příchodu nových majitelů? Poslechněte si další díl pořadu S mikrofonem do Anglie, který se vrací po reprezentační pauze.

Na lavičku Manchesteru City se po třech týdnech vrátil trenér Pep Guardiola, který má za sebou operaci zad. Jeho tým po prvním poločase s West Hamem prohrával 0:1. „Když jsem viděl góly, které dal Manchester City a kdo se na nich podílel, tak bylo vidět, že Bernando Silva trochu převzal otěže po De Bruynem. Na třetí gól přihrával stylem De Bruyena a při gólu Silvy udělala obrana Werst Hamu velkou chybu v obraně. Jinak se prostě Kladivářům na Manchester City nedaří,“ hodnotí Jan Pěruška utkání, ve kterém Manchester City porazil West Ham 3:1.

Událost týdne

Zajímavých momentů se v Premier League děje hodně, ale aby padlo 44 žlutých karet za jeden hrací den, to je unikátní. Jedná se o rekordní zápis, který se klubům povedl v sobotu 16. září. Hodně karetních trestů bylo uděleno za simulování a zdržování a rozhodčí byli hodně vidět. V zápase mezi Sheffieldem United a Tottenhamem padlo dokonce třináct žlutých karet.

Co řekla maminka Harryho Maguireho na situaci, kdy fanoušci uráželi obránce Manchesteru United? Co Ivan Toney a jeho návrat po trestu za sázení? Koho Martin Minha a Jan Pěruška vybrali jako hráče 5. kola? Dozvíte se v pořadu S mikrofonem do Anglie.

Spustit audio

Související