V Ostravě hořela střecha haly společnosti Vítkovice Steel, škoda 700.000 Kč

15. duben 2024 08:31

V Ostravě v neděli hořela střecha výrobní haly společnosti Vítkovice Steel. Plameny způsobily škodu kolem 700.000 Kč. Likvidovaly je čtyři desítky hasičů. ČTK to řekl mluvčí hasičů Lukáš Popp.

„Velitel zásahu vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu. Na místě zasahovaly dvě automobilové plošiny a dva automobilové žebříky. Hasiči rychlým zásahem uchránili majetek v hodnotě 30 milionů korun,“ uvedl.

Požár střechy haly společnosti Vítkovice Steel

Hala začala hořet kolem 14:30. „Hned po výjezdu hasičů ze stanice Ostrava-Zábřeh byl na dálku vidět stoupající hustý černý kouř z oblasti nahlášeného požáru. Velitel proto ihned povolal další cisterny a výškovou techniku. Hasiči po příjezdu na místo na boj s požárem střechy nasadili tři vodní proudy z vnitřní části haly,  čtvrtý vodní proud nasadili z výškové techniky,“ doplnil mluvčí.

Hasičům se požár podařilo dostat pod kontrolu do hodiny, další čtyři hodiny jim zabrala celková likvidace. Po uhašení museli ještě rozebírat střešní krytinu a vyhledávat skrytá ohniska. K tomu použili termokamery a dron. Požár se obešel bez zranění, před příjezdem hasičů opustilo halu 12 zaměstnanců.

Další fotky ze zásahu najdete na webu hasičů www.hzscr.cz.

zdroj: ČTK
Spustit audio