Rozhodnutí sudích zásadně ovlivnila zápas, štvalo trenéra Sigmy Václava Jílka po prohře s Plzní

11. září 2022 15:00

Fotbalisté Sigmy Olomouc v ligovém souboji s českým mistrem nebodovali. Viktorii Plzeň podlehli 2:3. Za domácí sice srovnal vedení hostů dvakrát Mojmír Chytil, tři body pak ale Západočechům zajistil v 68. minutě Milan Havel. V závěru vládly na hřišti emoce, Olomoučané už ale víc než tyč nastřelit nedokázali.

„Začátek zápasu byl úplně skvělý. Tam jsme hru kontrolovali, dobře jsme drželi balón. Pak z jednoho útoku dostane takovou jako nešťastnou branku. Super je, že se po takové ráně dovedeme rychle zvednout. Tým ukazuje obrovskou vnitřní sílu,“ ocenil plzeňský trenér Michal Bílek schopnost svého týmu dovézt zápas k vítězství.

Podstatně méně spokojený byl jeho olomoucký protějšek Václav Jílek. „Jsem zklamaný naprosto zásadními rozhodnutími rozhodčích, která ovlivnila průběh utkání,“ bědoval kouč Sigmy na hlavní arbitry zápasu.

Jílek: V prvním poločase jsme snad nebyli na hřišti

Ale nebylo to to jediné, co mu vadilo. „Jsem zklamaný naším přístupem v prvním poločase, měl jsem pocit, že jsme ještě někde na výletě, že vůbec nejsme na hřišti a že to, co si řekneme a to, co chceme hrát, tak toho prostě nejsme schopni,“ dodal.

Dva góly olomouckého celku vstřelil Mojmír Chytil. Co o zápasu řekl? Poslechněte si kompletní reportáž Tomáše Minarčíka.

Spustit audio