Rekordmanem v počtu startů v dresu budějovického Motoru je útočník Jiří Šimánek

7. únor 2020 08:13

Hokejista Jiří Šimánek v této sezóně odehrál v dresu českobudějovického Motoru 810. zápas. A pak přidal 811. zápas a další a další. Pokaždé, když nastoupí, posunuje hranici klubového rekordu.

Jiří Šimánek má výbornou střelu, ovládá hru v prostoru před brankou a také je platný v roli nahrávače. Dostal se nad 25 kanadských bodů, bilance gólů a nahrávek je vyrovnaná.

Navíc se teď stal klubovým rekordmanem v počtu odehraných zápasů. 810. odehraný duel s velkým M na prsou byl pro Jiřího Šimánka speciální. „Vypisoval jsem cifru 810 korun za bod, takže nějaká svačinka z toho asi bude,“ prozradil.

Čtěte také

A za výhru nad Havířovem 7:1, konkrétně za tři body Jiřího Šimánka, putovalo do kabiny tři krát 810 korun. To už je slušná svačinka.

Ochutnal i ten, který o rekord přišel – legendární obránce Rudolf Suchánek. Oba se v jednom týmu dokonce sešli i přímo na ledě. „Hráli jsme spolu, je to dobrý parťák a já jsem docela rád, že mě někdo překonal, že někdo převzal tu metu,“ komentoval.

Dosavadní držitel tak tomu novému pogratuloval a rozhodně se na něj nezlobil, že mu rekord tak trochu vyfoukl. „V žádném případě, já mu to přeju a doufám, že bude ještě hodně hráčů, kteří mě překonají, tedy teď vlastně už Šimánka,“ uzavřel Rudolf Suchánek.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související