První fandění Nevidomého fanouška v roce 2023

6. březen 2023

Nevidomý fanoušek se probudil se zimního spánku a letos poprvé usedl na tribuny. Fandit jsme jeli tentokrát na Světový pohár v biatlonu do Nového Města na Moravě. Sportovní událost opatřil speciálním doprovodným komentářem pro nevidomé moderátor Českého rozhlasu Radiožurnál Sport Jan Kodet.

Celkem devět nevidomých a slabozrakých přijelo s doprovodem a zástupci Světlušky na Světový pohár přímo do centra biatlonových závodů. Úžasnou atmosféru podtrhl speciální komentář sportovního reportéra Radiožurnálu Sport Jana Kodeta, který fanouškům na místě velmi popisně zprostředkoval nezapomenutelný zážitek. 

Poslechněte si Honzu Kodeta na vlastní uši:

„Komentátor Honza Kodet nás společně s fanoušky vzal na střelnici a komentoval celou cestu. Zevrubně popisoval, kdy jsme šli kolem fanoušků na tribunách, komentátorská stanoviště českých a zahraničních médií, depo pro závodníky, kde jsme jim byli skutečně na centimetry blízko. Biatlon s tak skvělou atmosférou by bylo škoda sledovat jen z gauče, pro mne je vlastně moc důležité to, že fanoušci zažili to místo, tu atmosféru a energii. A s tím komentářem v uchu si člověk prostě nepřijde na místě sám nebo nějak ztracený v dění nebo nepatřičně, když úplně neví, co se kolem něj děje,“ popsala zážitek s komentátorem ředitelka Světlušky Gábina Drastichová.

Poděkování za jedinečný zážitek posíláme také do Českého svazu biatlonu, který stojí za profesionální pořadatelskou rolí a současně dbá na to, aby zážitek z biatlonového městečka mohli sdílet skutečně všichni.

Do řad nevidomých fanoušků se tentokrát přidali i samotní hendikepovaní sportovci a také mladí sportovní nadšenci se zrakovým hendikepem. Právě mladé sportovní talenty chce Světluška ve spolupráci s Českým paralympijským výborem dlouhodobě mobilizovat. Jaké konkrétní cíle si na nadcházející dva roky společně vytyčili, si můžete přečíst zde.

Spustit audio