Plán stavby nákupního střediska v Meziříčské ulici v Rožnově pod Radhoštěm je znovu ve hře

17. leden 2020 06:10

Krajský soud před dvěma lety rozhodl o neplatnosti stavebního povolení. Nejvyšší správní soud ale na konci loňského roku potvrdil, že se stavět může.

Stavbě Kauflandu v Rožnově pod Radhoštěm z pohledu soudu nic nebrání. Po několikrát zastaveném stavebním řízení, koncem loňského roku Nejvyšší správní soud pokračování povolil.

Proti jsou ale místní lidé i spolek Zdravý Rožnov, který je aktivní v soudním řízení a v minulosti organizoval taky petici. Obyvatelé z Meziřičské ulice se obávají zhoršeného ovzduší a hustější dopravy v lokalitě.

Čtěte také

„Ten argument byl vždy takový, že ji to zhorší jen trošku. Tak to nevadí, ale my se s tím moc nechceme smířit, protože já si myslím, že do hygienicky závadného území se může dát jen to, co jej zlepší. Takže ne ještě něco, co to zhorší, i když jen málo,“ říká Aneta Valasová za spolek Zdravý Rožnov.

Zástupci spolku plánují požádat o pomoc radnici. Starosta Radim Holiš z hnutí ANO ale stavbu Kauflandu podporuje. „Město už se několikrát rozhodlo, že v dotyčné lokalitě nevadí obchodní centrum. Dokážu si představit, že tam může být daleko horší stavba, než je Kaufland nebo obchodní dům,“ uvedl starosta.

Kaufland se ohledem na to, že je stavba ve fázi povolovacích řízení odmítl k rozhodnutí soudu vyjádřit.

autor: Gabriela Hykl
Spustit audio

Související