Na hokejovém zápase, který se uskutečnil až v Dubaji, byly k vidění dresy budějovického Motoru

14. únor 2022

Hokej se hraje na mnoha místech planety. Třeba i v Dubaji ve Spojených arabských emirátech, které opravdu nepatří mezi tradiční hokejové země. Ve zdejší aréně se odehrál zápas KHL a byl u toho také bývalý hráč Motoru České Budějovice, později trenér a manažer klubu Karel Pražák.

Do Dubaje se Karel Pražák vydal za vnoučaty. „Zjistil jsem, že se tam hraje utkání, tak jsem požádal dceru, aby nám zajistila vstupenky. Já jsem se živil skoro třicet let hokejem, tak jsem chtěl vzít vnuky na utkání, aby viděli, co děda dělal,“ vysvětluje.

Do dubajské arény dorazili v dresech Motoru České Budějovice z doby, kdy Karel Pražák za tým hrál. „Skutečně jsme tam působili trochu exkluzivně, protože se tam většinou pohybovali fandové v současných dresech,“ vypráví.

Protože se řadu let zajímá také o zimní stadiony, jeho pozornosti dubajská Coca-Cola Arena nemohla uniknout. „Je to moderní víceúčelová hala. Není stavěná jen pro hokej, ale je nádherná, projektovaná americkou kanceláří. Má parkovací plochu, kapacitu zhruba 17 tisíc diváků, mě se moc líbila,“ popisuje.

Zápas týmů Omsk a Kazaň se v Dubaji uskutečnil v rámci ruského týdne. „Byl pojatý jako velká show –  spíkr, muzika, bubeník, světelné efekty. Z hlediska pořadatele na efekt, ale utkání bylo zajímavé, protože jsou to dva špičkové týmy. Hokej se mi celkem líbil, až na to, že jak se snažili hrát ve velkém tempu, poměrně často ztráceli kotouče. Musím říct, že Kazaň Omsk velmi lehce přehrála,“ líčí Karel Pražák.

Zajímavá podle něj byla atmosféra. „Bylo tam kolem deseti tisíc diváků, dva tábory ruských příznivců a pak směs různých místních obyvatel i cizinců. Lidé se přišli podívat spíš ze zvědavosti,“ dodává.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související