Motocyklový závodník Štěpán Zuda se chystá na novou sezónu. Sedmnáctiletý jezdec prozradil své plány

V sedmnácti může člověk snít o různých věcech. Liberecký závodník Štěpán Zuda by si přál dostat se na mistrovství světa silničních motocyklů. Jak by chtěl napodobit třeba Karla Haniku, řekl sportovnímu redaktorovi Pavlu Petrovi.

Je mu sedmnáct let a nepřestává snít svůj velký sen – start v seriálu mistrovství světa silničních motocyklů. Liberecký jezdec Štěpán Zuda si v zimě poradil se zdravotními problémy a teď už se chystá na sezónu v novém týmu.

Číslo 23, které má i v názvu týmu, ho provází od úvodu jeho motocyklové kariéry. Symbolizuje datum narozenin. V červenci roku 2023 mu bude osmnáct. Jako předčasný dárek k plnoletosti si může dát právě start v seriálu.

Cestu talentovaného závodníka sleduje redaktor Pavel Petr, poslechněte si v rozhovoru.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.