Mistrovství Evropy se povedlo juniorům a mužům, šipkaři v českých barvách ve Španělsku obhajovali zlato

20. červen 2022

Ve Sportovních ozvěnách vás vezmeme do Španělska, ale také do Jindřichova Hradce a provedeme vás závěrečným kolem fotbalového krajského přeboru.

Mistrovství Evropy v hraní šipek se konalo v Benidormu. Na prestižním šampionátu startovalo 65 českých šipkařů a šipkařek. Hrálo se o tituly v družstvech mužů, žen do devatenácti let. V turnajích se hraje o tituly v jednotlivcích mužů, žen v kategorii U16 a U19, ve dvojicích mužů, žen a smíšených dvojicích, v triplemixech (v týmu 2 muži + 1 žena) a v cricketu. Byli jsme u toho, když generální sekretář Unie šipkových organizací Břetislav Uhříček rekapituloval velmi výrazný český úspěch.

Za nejprestižnější považují odborníci v šipkařském sportu právě týmové soutěže. Muži v českých barvách ve Španělsku dokonce obhajovali zlato.  Šipky jsou sportem mnoha generací.  Antonín Davídek získal titul bronz na mistrovství Evropy v cricketu ve věku 59 let.

Mimochodem unie sdružuje 13 tisíc aktivních hráčů. Ligové soutěže hraje 1 650 družstev, ročně se pořádá v České republice více než 12 tisíc oficiálních turnajů.

Celkový výsledkový souhrn ze šipkařského mistrovství Evropy si připomeneme v rubrice Sportovních ozvěn. 

Výsledky krajského přeboru fotbalistů:

Milevsko – Táborsko 1:0. Rudolfov – Týn 1:2, Protivín - Blatná 6:1, Český Krumlov – Čimelice 2:1, Dražice – Prachatice 5:2, Jankov – Strakonice 1:1, Olešník – Třeboň 3:0. A jak po posledním kolem vypadá tabulka?

První místo v Ondrášovka krajském přeboru patří Českému Krumlovu 63 body. Druhý skončil Olešník 61, třetí místo obsadil Osek 58 bodů. A tady je závěr tabulky: 13. Dražice 33 body, 14. Čimelice 14 a 15. Blatná pouhých sedm bodů.  Sokol Sezimovo Ústí soutěž nedohrál.

Bohatý na sportovní akce bude závěr týdne. Od 23. do 26. června se uskuteční v Kovářově u Milevska a pak v Mladé Vožici společné mistrovství České a Slovenské republiky v silniční cyklistice. V sobotu dopoledne se můžete vydat v Dubném na fotbalový turnaj dětí Lafi Cup a večer určitě bude stát za to oslava 100. narozenin hlubockého fotbalu.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související