Lomničtí skokani se předvedou na tradičním závodě

Skoky na lyžích, ač se to nezdá, mají pevné místo i v letním kalendáři. Třeba v Lomnici nad Popelkou, kde se koná tradiční Velká cena města. Začíná zkušebním kolem dnes 15. června a dá se předpokládat, že to bude za velkého zájmu fanoušků.

„Myslím si, že když vyjde počasí, bude sluníčko, tak nějaký ten tisíc přijde,“ říká k divácké účasti nejlepší český sdruženář současnosti Tomáš Portyk, rodák právě z Lomnice, Můstek, kde se o Velkou cenu bude skákat, zná od malička. Při večerním závodu výsledek nebude tím nejdůležitějším. „Půjde spíš o to, aby se lidi bavili, abychom je sem přitáhli.“

Skokanskou část startovního pole bude hájit další z místních Čestmír Kožíšek. Sám se podílel dokonce na posledních úpravách doskočiště. „Původně to byla exhibice, pak se to spojilo do velké ceny. Teď je to v jednom a to je super,“ říká závodník. Čestmír Kožíšek je navíc rekordmanem Velké ceny v počtu vítězství.

Velkou cenu navíc doprovází bohatý program. Včetně hudebního vystoupení a také autogramiády – to vše k lomnickému závodu patří. Zkušebním kolem závod startuje v 18 hodin.

autor: Pavel Petr
Spustit audio