Krásná místa u vody. Nové kurty na beachvolejbal v Českých Budějovicích pochválil David Schweiner

24. červenec 2023

Nový sportovní areál u sídliště Vltava v Českých Budějovicích už slouží veřejnosti. U cyklostezky na levém břehu řeky Vltavy nabízí řadu atrakcí a také beachvolejbalové kurty. Během slavnostního otevření tu odehrál exhibici olympionik z Tokia, baechovolejbalista David Schweiner.

Sezona, která by měla pár Schweiner – Perušič posunout na olympijské hry do Paříže, je podle něj rozehraná skvěle. „Zahráli jsme zahráli třikrát skvělé výsledky, nasbírali jsme hodně bodů, ale ještě nám zbývá dost turnajů. Ta cesta bude dlouhá a potřebujeme předvádět konzistentní výkony. To by mělo vést ke kvalifikaci do Paříže,“ řekl.

Beachvolejbal se bude hrát také v novém sportovním areálu v Českých Budějovicích, dokonce se tu uskuteční letní olympiáda dětí a mládeže v roce 20024. „Je to skvělý projekt, krásná místa u vody v otevřeném prostranství, kurty jsou tu skvělé. Kolem je hodně prostoru, takže ten, kdo to tu navrhoval, už počítal s tím, že je potřeba hodně místa pro soutěže,“ chválil David Schweiner.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.