Je to zdrcující, hlesl po dalším smutném dramatu útočník Navrátil. Dnes Mora odvrací konec sezony

22. březen 2023 08:27

Hokejistům Olomouce nestačilo k vítězství ani dvoubrankové vedení po dvou třetinách. Pardubicím podlehlli 4:5 v prodloužení po vyrovnaném souboji. Rozhodující gól inkasovali Hanáci po nahození od mantinelu z ostrého úhlu. Padl po střele Tomáše Zohorny až v 78. minutě utkání. V sérii tak Hanáci prohrávají 0:3 na zápasy a ve středu budou odvracet konec sezony.

„Třetí třetinu už domácí neměli nějakou vyloženou šanci. Podařilo se nám srovnat a v prodloužení jsme byli šťastnější. Až na náš výpadek ve druhé třetině to bylo celý zápas vyrovnané, rozhodly maličkosti,“ byl spokojený se závěrem zápasu pardubický trenér Radim Rulík.

Musíme bojovat. Ještě není konec série a uděláme proto všechno, abychom ji prodloužili.
Jan Tomajko, trenér HC Olomouc

Trenéra Olomouce Jana Tomajka mrzela hlavně ztráta dvougólového vedení po druhé třetině. „Na začátku třetí třetiny jsme dostali rychle gól, a to nás opařilo. Potom Pardubice daly na 4:4 a celá ta třetina byla od nás potom taková ustrašenější. To prodloužení jsme potom začali dobře, ale bohužel, nedá se nic dělat. Musíme bojovat. Ještě není konec série a uděláme všechno, abychom ji prodloužili,“ nechal se slyšet Tomajko.

Mimo jiné se tak Kohoutům nepovedlo vyhrát pro zesnulého devítiletého hokejistu olomouckého minihokeje Adama Koutného, který přišel o život v neděli po autonehodě.

Zmar a zklamání převládaly i u olomouckého útočníka Jakuba Navrátila. „Pocity nejsou dobré, nebudu lhát. Když vedeme o dva góly, ale stejně to prohrajeme, tak nálada není dobrá,“ uvedl Navrátil. Olomouc přitom podala jeden z nejlepších výkonů této sezóny. „Rozhodně. I druhý zápas v Pardubicích jsme odehráli suprově. Je to zdrcující, když po takovém výkonu dostaneme takový gól v prodloužení,“ narážel na rozhodující gól Tomáše Zohorny, který byl pro hosty trochu šťastný. Šlo o nahození z rohu kluziště, které brankář Jan Lukáš přes clonící hráče neviděl.

Odvracet konec sezonu budou olomoučtí hokejisté ve středu od 17 hodin.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio