Jan Šimák pomohl Lomu u Tábora do krajského přeboru, v týmu zůstává

3. červenec 2018 15:15

Krajský přebor fotbalistů bude mít v nové sezoně hodně zajímavou tvář. Za Olešník bude hrát David Lafata, za Lom u Tábora zase Jan Šimák. Právě on patří mezi nejtalentovanější jihočeské fotbalisty všech dob.

Po posledním utkání první B třídy na Jana Šimáka čekali fanoušci s dresem Hannoveru, za který hrával. Technicky skvěle vybavený záložník se podepisoval, usmíval, prostě evidentně ho závěr sezony zastihl v dobrém rozmaru. 

„Bylo dohodnuto, že dokopu půl sezóny, což se nepodařilo, protože jsem byl zraněný, takže jsem nastoupil až na posledních pět nebo šest zápasů. Utrhl jsem si zadní křížový vaz hned při prvním tréninku a trvalo skoro tři měsíce, než jsem se mohl vrátit zpátky,“ popsal nepříjemné zdravotní peripetie.

S prezidentem Lomu u Tábora se ale domluvil na další společné cestě. „Dohodli jsme se, že příští sezónu bych tady měl pokračovat. Já jsem tady spokojený, je tu výborná parta, postoupilo se výš, takže doufám, že si zahrajeme ještě lepší fotbal,“ komentoval.

Bavorovice nevyužily právo postupu do fotbalového krajského přeboru

Fotbal Bavorovice

Krajský přebor fotbalistů bude nakonec bez Bavorovic. Tým si sice vybojoval právo postupu, když vyhrál první A třídu, ale vedení klubu nejvyšší jihočeskou soutěž nepřihlásilo.

Jan Šimák oslaví na podzim čtyřicáté narozeniny. Hrával Bundesligu, nastupoval za Spartu, Tábor nebo českobudějovické Dynamo. Logicky už není tak svižný, jako býval, ale chuť na krajský přebor, kam Lom u Tábora i jeho přičiněním postoupil, má velikou.

V nejvyšší krajské soutěži se setká třeba i s Davidem Lafatou. „Na tu soutěž se těším. Samozřejmě, že takhle to bývá, chlapi, kteří se živili fotbalem a už je jim nějaký rok navíc, hrají pro radost a končí v takových soutěžích, jako je krajský přebor nebo divize. Já se budu těšit na tyhle souboje a doufám, že tam něco uhrajeme,“ dodal.

Jak to nováčkovi soutěže půjde na trávníku těžko odhadovat, ale jisté je, že zápasy, ve kterých Jan Šimák nastoupí, budou lákat fanoušky v celém Jihočeském kraji.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související