Bavorovice nevyužily právo postupu do fotbalového krajského přeboru

2. červenec 2018 16:22

Krajský přebor fotbalistů bude nakonec bez Bavorovic. Tým si sice vybojoval právo postupu, když vyhrál první A třídu, ale vedení klubu nejvyšší jihočeskou soutěž nepřihlásilo.

Rozhodl se tak prezident klubu Jiří Řehoř. „Pro vedení klubu je vidina krajského přeboru pěkná, ale z druhé stránky je to zase o něčem jiném než A třída a já bych nechtěl, abychom tam hráli druhé housle. Pro mě je podstatnější, aby byla prostě parta,“ vysvětlil.

Vedení se při současném početním složení kádru na nejvyšší jihočeskou soutěž necítí. Hráči to ale z pochopitelných důvodů viděli jinak. Michal Blažek, který patřil k tahounům, hodnotil sezónu jako výbornou. „Na začátku jsme se o tom bavili, že by bylo fajn postoupit, ale neměli jsme žádnou přesnou vizi. Nebylo to naplánované, ale jsme za to hrozně rádi,“ řekl.

„Mezi hráči jsme se stoprocentně shodli na tom, že bychom do krajského přeboru chtěli, uvidíme, jak se k tomu vyjádří vedení,“ dodal.

Vedení fotbalového klubu v Bavorovicích - Jiří Řehoř (vlevo) a Karel Franěk (předseda klubu)

Rozhodnutí vedení klubu je nakonec úplně jiné. Krajský přebor si zahraje Blatná, Bavorovice zůstávají v I. A třídě.

Michal Blažek a jeho spoluhráči si tak musí nechat zajít chuť. „Bylo by to krásné, ale v současných podmínkách to asi není úplně možné,“ komentoval hráč.

A nikde není napsáno, že Bavorovice nepostoupí zase za rok. Klub by mohl být připravenější, kádr stabilizovaný. „Budeme hrát, co to půjde a jak to dopadne, tak to dopadne,“ doplnil Michal Blažek za sebe a své spoluhráče, kteří na krajské úrovni hrají fotbal především pro radost.

„Doufáme, že příští sezóna bude alespoň stejně tak úspěšná jako takhle,“ nenechal si Michal Blažek vzít radost z prvního místa a vítězství v první A třídě.

Pokud budou hráči dál pokračovat ve výborných výkonech, rozhodně se na ně krajská elita může v krátkém časovém horizontu těšit. Kdo ví, třeba už za rok se Blažek objeví v soutěži, ve které budou v sezoně 2018/2019 hrát David Lafata nebo Jan Šimák.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související