Jak vnímají sport mladí talentovaní sportovci? Zeptali jsme dvou spolužáků, sdruženáře Jiřího Konvalinky a florbalisty Filipa Smutného

25. prosinec 2023 10:11

Oba navštěvují maturitní ročník libereckého gymnázia v Jeronýmově ulici, zároveň se jim daří ve sportu. Devatenáctiletý Jiří Konvalinka patří k velkým nadějím české severské kombinace, Filip Smutný zase k oporám superligových florbalistů Liberce. Pavel Petr je pozval ke společnému rozhovoru.

„Sport není úplně o tom, vyhrávat. Je to i o porážkách. Je to i o tom, jak zareagujeme na určité nedostatky a neúspěchy, kam nás to posune, jestli se z toho dostaneme, jak na to zareagujeme. Osobně musím říct, že jsem s tím měl velké problémy. Mám problémy reagovat na prohry, když se něco nedaří, nesu to špatně, ale o tom ten sport je,“ přiblížil sdruženář Jiří Konvalinka, který se vždy spoléhá hlavně na vlastní síly. Florbalista Filip Smutný to má jinak.

„V týmovém sportu je výhoda v tom, že se můžeme opřít o ostatní spoluhráče. Což nejsou už jen naši spoluhráči, ale už i takové velmi blízcí přátelé. Když se třeba nedaří, tak tam jsou pro nás, máme je hned po boku, můžeme se s nimi bavit, můžou nám dávat různé rady, nebo my jim. Tím se vlastně buduje kolektiv a ten tým získává větší a větší sílu,“ nastínil Filip Smutný.

Dokázali by si prohodit sportovní role? V čem vidí vzájemné klady? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související